Valtuuston enemmistö päätti konserttisalin kaavasta kepu, kokoomuksen ja vihreitten äänin 41 - 34; sali tulee Lutakkoon Paviljongin kylkeen. Sitten ”joskus”.
"Joskus" on ilmeisesti nopeampi kuin vahvistamattomassa valtuustosopimuksessa sanottu ”ei tulevalla valtuustokaudella”. Suunnittelu alkanee heti, johan sille on ainakin varattu suunnittelija - kaupunginarkkitehdin päätöksellä.
Hinta reilut 700.000 euroa.

Tuota suunnittelusopimusta kj Markku Andersson joutui kahteen otteeseen selittämään puhujapöntöstä:
ei kiistänyt sopimusta, mutta se ei - kuulemma - sido kaupunkia. Kaupunki sitoutuu vain niiltä osin kuin valtuusto on kulloinkin myöntänyt hankkeeseen rahoitusta; jo myönnetty suunnittelumääräraha 25.000 euroa + Paviljonkisäätiön lupaama 35.000 euroa ”niihin kuluihin, mitä johtuu Paviljongin sisäpuolella tehtävistä muutoksista” + hankkeeseen kerätty yksityinen raha 36.000 euroa.

Mutta noista ei kerry läheskään 700.000 euroa. Suostuukohan valittu konsultti osa(maksu)sopimuksiin - ilman varmuutta jatkosta?

Ja Paviljonkisäätiöllä näyttää olevan paljon ylimääräistä rahaa; pitää panna sille vuosittain myönnetty 900.000 euron avustus harkintaan. Voin jo nyt ennustaa leikkausesitystä vuoden 2013 budjettiin.

Itse äänestin hylkäämisen puolesta. Ehtiihän kaavan vahvistaa sittenkin, kun rahoitus on tiedossa.
Ja valtuuston hyväksymä ponsi Konserttisali/talohanketta varten tulee luoda kaavallinen valmius” olisi toteutunut jo tuolla paikan varaamisella; ei paikka mihinkään häviä, onhan se valtuuston käsissä.
Olisi seuraavalle valtuustolle jäänyt aito harkintavalta arvioida hankkeelta edellytetyn ulkopuolisen rahoituksen riittävyyttä. Nyt sen arvioi kaupunginjohtaja ja kaupunginhallitus budjettiesityksessä.
Kaupunginhallituksen harkintakyky on jo nähty: kaupungin talous vedettiin kuralle investointibudjetin 117 miljoonan ylityksellä.
Lisäksi meni n. 20 vuotta ylisuuriin poistoihin; ne on rahoitettava käyttömenoista.