Iso Jytky paukahti kuitenkin: Perussuomalaisille 39 paikkaa kolmanneksi suurimpana puolueena 19% ääniosuudella.
Siinä gallupit kaatuivat - 16,9% (HS 12.4.) ja 15,4% (YLE 14.4.) - ja kepu kellahti kanveesiin. Noin joka kolmas paikka jäi siltä uusimatta.
Vihreitten arvoliberalismi sukupuoli- ja lukumääräneutraaleine avioliittoineen koki täystyrmäyksen; kolmannes heidänkin paikoistaan hävisi ilmastopäästöihin.
Siitä en ole pahoillani.

Myös Keski-Suomessa Perussuomalaiset nousivat kolmanneksi suurimmaksi. Taakse jäi kepun sijasta kokoomus.

Kansalaisten antama tuomio on Perussuomalaisille mieluisa, vaikka oma kannatukseni ei riittänytkään edustajanpaikkaan. Antoi se kuitenkin haasteita tulevan varalle; otan sen vastaan.

Yksi niistä on kunnallisvaalit runsaan vuoden kuluttua.
Jyväskylän äänimäärien perusteella nykyinen 3-jäseninen valtuustoryhmämme olisi kasvanut kahdeksalla, mutta se oli asetettu jo aiemmin tavoitteeksemme.
Nyt rimaa pitää nostaa, vaikka valtuusto pieneneekin kahdeksalla, Muut ryhmät tapelkoot, miten jakavat ainakin 16 paikan vähennyksen keskenään.

Seuraava valtuusto aloittaa uudella organisaatiorakenteella - vaikka sapluuna onkin edelleen vanha; vähempien lautakuntien tehtävärajoja tarkistetaan ja nimiä muutetaan.
Valtuuston kolmanneksi suurinta ryhmää ei voi pudottaa kunnalliseen oppositioon ja sen mielipiteillä on painoarvoa kunnanhallituksessakin.
Muutoksen tuulet ovat puhaltamassa paikallisellakin tasolla.