Perussuomalaiset kokoontuivat viikonloppuna Poriin käsittelemään mm. eduskuntavaaliohjelmaansa. Samalla päätettiin - ja julkistettiin - vaalien yleisjuliste; liikennemerkkejä tyylitellen kuvattuna Perussuomalaisten (poliittinen) arvomaailma, alkaen ravinnosta, perheestä, työstä, hoidosta jne. Juliste hyväksyttiin kiittäen.

Vaaliohjelma kirvoitti kieliä enemmän, ja jatkovalmisteluun annettiin "vino pino" ohjeistusta. Lopullisesta ohjelman muotoilusta päättää puoluehallitus saamansa ohjeistuksen perusteella.

Poliittinen(?) pommikin esiteltiin, kun Metalliliiton pitkäaikainen AY-aktivisti Matti Putkonen liittyi omaa ilmaisuaan lainaten "Soinin sotilaaksi" tehtävänään virittää puolueen vaalikoneisto vaalien suurvoittajaksi.
Menetys ilmeisesti kirpaisi Putkosen entistä puoluetta, sdp:tä, kun välittömästi alkoivat puheet loikkaamisesta ja Putkosen roolin vähättelystä.

Ei loikkaaminen toiseen puolueeseen ole edes tavatonta; Perussuomalaisten voimakas kasvu niin kannatuksella kuin jäsenmäärälläkin mitattuna ei voi olla peräisin mistään muualta, kuin toisista puolueista. Syntyvyydellä sitä ei voi selittää, tuskin maahanmuutollakaan, vaikka heitäkin riveistämme löytyy.
Ja pohjimmiltaan puolueen vaihdoksessa on kyse siitä, että henkilö on arvioinut kantojaan suhteessa entiseen/toisiin puolueisiin - ja havainnut Perussuomalaiset läheisekseen.
Tervetuloa kasvavaan joukkoon. Tervetuloa myös Matti Putkonen.