Ex-ympäristöministeri Jan-Erik Enestam (rkp) syyttää fiaskoksi osoittautuneen jätevesiasetuksen valmistellutta virkamiestä harhauttamisesta; hän  itse ymmärsi asetuksensa mielettömyyden, kun sitä sovellettiin hänen omaan kesämökkiinsä.
Siperia opettaa, Siperia opettaa.

Valitettavaa on, että laskun maksavat tässä tapauksessa haja-asutusalueilla asuvat. Eikä se ole ihan pieni lasku, jopa kymmeniä tuhansia euroja taloutta kohti.

Tuplaharhautukseksi asia muuttui, kun sen perusteella asukkaille pakkomyydyt puhdistuslaitteistotkin ovat osoittautuneet fiaskoiksi. Asetuksesta toteutuu vain sen henki - maaseudun tyhjentäminen.
Nähdäkseni asiassa ei ole tehtävissä enää mitään muuta kuin kumota tuo asetus - ministerihän sen voi tehdä - ja tuoda asia lakitasoisena eduskunnan päätettäväksi.
Tuota Perussuomalaiset ovat vaatineet jo useamman vuoden; enää puuttuu vain, että nykyinen ympäristöministeri Jan Vapaavuori (kok) tunnustaisi edeltäjänsä jo tunnustaman virheen.

Rohkenen epäillä, että metropolipolitiikan airueeksi vannoutunut "Hesalle-heti-kaikki" Vapaavuori siihen taipuisi. Mutta vaalithan ovat jo melkein ovella - ja vaalien jälkeen valitaan uusi hallitus.
Sinusta, hyvä äänestäjä riippuu, onko siellä metropolihenkisiä vai haja-asetusalueita ymmärtäviä.