Uusi pääministeri jatkaa edeltäjänsä linjalla.
Mari Kiviniemen oma kannatusyhdistys Huomisen Suomi ry ja Pohjanmaan Kautta ry keräsivät hänelle kampanjarahoitusta yli 65.000 euroa, mutta Kiviniemi ei suostu kertomaan, mistä rahat ovat peräisin. Kiviniemi itse on kummankin yhdistyksen talouden-/rahastonhoitaja.

Huomisen Suomi ry:n tuki Kiviniemelle kunnallisvaaleissa oli eduskuntavaaleissa runsaat 57.000 euroa ja kunnallisvaaleissa n. 16.000 euroa.
Ainakin Turkistuottajat ry on lahjoittajien joukossa. Yhdistyksen viestintäjohtaja Päivi Mononen-Mikkilä on myös Kiviniemen tukiyhdistyksen johtaja.
Talousseminaarit tuottivat rahoitusilmoituksen mukaan 32.000 euroa, mutta Kiviniemi ei suostu kertomaan missä ja milloin niitä pidettiin.

Se siitä avoimuudesta.

Kauas ex-PM Matti Vanhasen viitoittamasta linjasta ei ole poikennut Kiviniemen puolisonkaan liiketoimet. Tilinpäätökset - jos sellaisia on tehtykään - ovat jääneet monelta vuodelta toimittamatta PRH:lle.
Normaalisti PRH:n lisäksi myös verottaja kovistelisi tuollaisesta huolimattomuudesta yrittäjää, mutta pääministerin puolisoon sovellettaneen lievempää lakia.
Kansalaiset ilmoittivat oman käsityksensä puolisoiden(kin) kyseenalaisista liiketoimista pudottamalla silloisen OM Leena Luhtasen eduskunnasta vuoden 2007 vaaleissa.

Ennuste kepun avoimuuskampanjan onnistumisesta näyttää hyvin huonolta.