Liikenne- ja viestintäministeri Suvi Lindenin (kok) lukkojarrutus mediamaksun asiassa keikautti koko eduskunnan sekaisin.
Kiistaa ei ole vain rahoitusmallista; asuntokohtainen mediamaksu on vaihtumassa budjettirahoitukseen, mistä en ole lainkaan pahoillani, mutta vielä suurempi riita näyttää nousevan valvonnasta. Hallituspuolueet haluavat YLE:lle ulkopuolisen valvontaelimen, demareille sellainen ei kelpaa.

A-Talk -ohjelmassa kokoomuksen ryhmäjohtaja Pekka Ravi valitteli, kuinka huonot tiedot kansalaisilla asiasta onkaan. Hän laskeskeli, että jo yli 30.000 euroa vuodessa ansaitsevalle mediamaksu tulisi halvemmaksi kuin nykyinen TV-lupa.
Ilmi selvästi Ravi on laskeskellut oikean suuntaisesti, koska noilla tuloilla henkilö on nk. keskituloinen, eli maksaisi oman päälukunsa mukaisen osuuden. Olettaen, että kerätään saman verran kuin TV-luvalla. Ehkä Ravin silmissä kimmeltää jo ajatus tuon maksun nostamisesta. Mutta kimmeltääkö siellä samalla ajatus, että alle keskituloisten pitäisi maksaa nykyistä suurempi osa tuosta maksusta? Niin Mika Lintilän komitean kaavailemalla mediamaksulla kyllä tapahtuisikin.

Jos Ravilla ei aivan sattunutkaan "seiväs kuoppaan", niin VVM Jyrki Kataisella jäivät tennarit lähtötelineeseen torjuessaan eduskunnassa budjettirahoitusta sillä, että ei ole aivan oikein, että YLE:n rahoitus olisi poliitikkojen käsissä. Kenen käsissä Katainen arveli mediamaksun suuruuden olevan? Jos siitä eivät päätä nuo samat poliitikot, niin ajatuksena täytynee olla YLE:n itsensä päätettävä summa.