MTV3 löysi vaalirahoitukseen sotkeutuneen Novan Groupin raunioista uuden pommin:
Konkurssin partaalla horjunutta yritystä yritettiin pelastaa Destian rahoilla kansanedustaja Juhani Sjöblomin (kok) ja tj. Jukka Laaksovirran myötävaikutuksella.
Suuressa maakaupassa konsulttina toiminut Nova Group olisi saanut 1,1 Me feen, Arto Merisalo henkilökohtaisesti 561.000 ja Tapani Yli-Saunamäkikin 187.000 euroa. Yhteensä siis lähes 2 miljoonaa euroa.
Aivan pienestä kaupasta ei siis voinut olla kyse; asianosaiset kieltäytyvät kommentoimasta asiaa, josta MTV:n mukaan oli jopa suullinen sopimus tehty.

Aika kuitenkin loppui ennen täytäntöönpanoa; Nova Group haettiin konkurssiin ja Laaksovirta joutui eroamaan Destiasta.

Sjöblomin rooli pelastavana enkelinä haiskahtaa; ei tuollainenkaan diakonia häntä perikatoon olisi vienyt, mutta noin suuri lahjoitus epäilyttää. Kovin kaukaa ei ole haettu arvio, että pelastava enkeli olisikin ollut Destia, ja Sjöblom itse saanut kohtuullisen korvauksen maistaan. Vähintään.

Vastaavaa lienee tapahtunut myös Toivo Sukarin Kiiminkiin kaavaileman Ideaparkin osalta; onhan Destia sielläkin siirtynyt tierakennuksesta kiinteistöjalostajaksi.
Jotakin valaistusta saataneen Destiassa tehtävästä poliisitutkinnasta.

Lisäys 24.7.09   Destia ilmoitti vetäytyvänsä Kiiminki-hankkeesta. Perusteluksi kerrotaan, ettei kaavoitusta ja rahoitusta saatu järjestymään määräajassa.
Sukari muistelee Laaksovirran luvanneen Destian rahoittavan. Kirjallista sopimusta ei kaiketi tehty - tai ainakaan sitä ei enää löydy.