Jouko Skinnari (sdp) arvioi, että hallituksen haluttomuus muuttaa valtion ensi vuoden talousarviota elvyttävään suuntaan voi olla merkki siitä, että hallitus valmistelee etuuksien leikkauksia. Hallituksen puolesta kuntaministeri Mari Kiviniemi kiirehti tyrmäämään Skinnarin epäilyt vastuuttomina.

Viikko sitten Kiviniemi piti niin ikään vastuuttomana kysymystä rahoituskriisin mahdollisista vaikutuksista kuntapalveluihin. Epäilin tuolloin Kiviniemen logiikan kestävyyttä, en epäile enää. Jos Kiviniemi haluaa viikkolausunnoillaan hyssäläksi Hyssälän paikalle, niin suosittelen laajempaa variaatiota teemoituksessa. Sairaalahotellit ja toiminnot paikoilleen jättävä hajasijoitus ovat noihin verrattuna ylivertaisia.

Eero Heinäluomalla sen sijaan välähti; olikohan ihan oma lamppu: Kun VVM Jyrki Kataisen mielestä puheet lamavaikutuksiin varautumisesta olivat hätäilyä etuajassa, näki PM Matti Vanhanen ne hieman myöhemmin jälkijättöisiksi. Yhdyn Heinäluoman ihmettelyyn, mikä hetki olisi ollut sovelias esityksen tekemiselle.
Vanhasen ja Kataisen lisäksi hallituksessa näyttää olevan kolmaskin linja: Kiviniemen "vastuuton aihe".

Mutta kirjataan nyt tässäkin yhteydessä aikakirjoihin tuo ministerin vakuutus, että etuuksia ei olla leikkaamassa. Toivottavasti sillä on katetta todellisuudessa enemmän kuin "Suomi ei devalvoi" -vakuuttelulla.