Keskustapuolueella, jolla ei ainakaan pitänyt olla mitään yhteyksiä puolueelle runsaat 260.000 euroa vaalirahoja jakaneeseen Kehittyvien Maakuntien Suomi -yhteisöön, on löytynyt uusia PM Matti Vanhasen ainakin virallisesti yllättäneitä yhteyksiä: kehitysjohtaja Lasse Kontiolla oli yhteisön tilinkäyttöoikeus ja hän oli myös käyttänyt oikeuttaan.
Myös yhdistyksen säännöt ja perusilmoituksen laatinut Kontio jäi tiedon julkitulon jälkeen sairaslomalle.

Näyttää siltä, että Vanhanen on johtanut puoluetta vasemmalla kädellä; oikealla hän on kääntänyt mopon kaasukahvaa.
Yllätyksiä on pyytämättä tullut jo niin runsaasti, että vedonlyöntitoimistotkin ovat laskeskelleet todennäköisyyksiä; Vanhasen ero vielä tässä kuussa antaa pienemmän voittokertoimen kuin virassa jatkaminen. En kuitenkaan pane rahojani likoon kummankaan vaihtoehdon puolesta. Säästän nekin eurot heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Jyväskylän Killerillä ajettaviin kuninkuusraveihin. Siellä "tolppakone" ori A.T. Eko juoksee Perussuomalaisten sanomaa ravikansalle. Suomenhevonen - tottakai!

Pitkänmatkan poliitikko Matti Ahde puolestaan yllätti entisen ja tulevan puheenjohtajan välimaastossa ajelehtivan SDP:n. Hänkin oli saanut keskustan kätilöimältä yhdistykseltä 10.000 euroa vaalirahaa. Sen julkitulo puolestaan yllätti Ahteen itsensä; Eero Heinäluoman vaali-ilmoitusten täydennyskehotus ei saanut Ahdetta liikkeelle, saajaluettelojen julkistaminen sai. Pitkävedon sijasta Ahde ilmoitti palauttaneensa kyseenalaiset rahat. Hän ei kuitenkaan muista, koska.