Jyvässeudun työttömät ry:n hallituksessa on vain naisia: Eija Lindberg (pj.), Pirjo-Liisa Junttila (vpj.), Ritva Aromaa, Jaana Katajamäki, Eija Kiuru, Marja Pakarinen, Sirpa Pietikäinen ja Tuija Öystilä sekä sihteerinä toiminnanohjaaja Eija Tuohimaa.
Tasa-arvoa vain tätienergiaa? Vai olisikohan sittenkin sukupuolista diskriminointia?
Jyväskylällä on kyseenalainen kunnia edustaa parasta A-ryhmää suurten kaupunkin työttömyyslistalla. Oletettavasti työttömänä on jokunen mieskin, joten miehisestä materiaalipulasta tuollainen hallituksen kokoonpano ei voine johtua.

Hallitukseen kuuluvat samat henkilöt kuin Jyväskylän Työttömien Tuki ry:llä. Se puolestaan on valtion avustuksista nauttiva "pitkäaikaistyöttömiä takaisiin työelämään auttava" yhdistys; käytännössä suljettu yhteisö, koska se ei ota uusia jäseniä.

Huomioni kiinnittyi yhdistyksen "mehiläiskuningataren" Tuulikki Väliniemen puuttumiseen hallituksesta. Syitä en ryhdy arvailemaan.
Käsitys erilaisten yhteiskunnallisten velvoitteiden sitovuudesta näytää kuitenkin säilyneen Välinimen viitoittamalla tiellä. Hän mm. julkitoi Keskisuomalaisen palstoilla jyrkän paheksuntansa siihen, että hänelle lähetettiin muistutus kunnanvaltuustoihin valittuja koskevan rahoitusilmoituksen antamisesta; kertoi repineensä kehotuksen, koska se ei "koskenut häntä".
Oudolta tuntui hänen julkisuuteen toimittama kannanottonsakin pienen Jaroslavlin aukion miljoona mummonmarkkaa maksaneesta laatoittamisesta. Hän ei - kuulemma - missään nimessä hyväksyisi sellaista. "Enää" -sana lienee unohtunut, koska hän oli vajaa kaksi viikkoa aikaisemmin itse mukana kaupunginhallituksessa hyväksymässä tuota puistosaneerausta.