UM Ilkka Kanervan erottaminen tekstiviestijupakan vuoksi ei ole aprillipila, vaikka se sellaiselta saattoi kuulostaakin; ministerien erottamiset ovat Suomessa perin harvinaisia.
VM Jyrki Katainen kertoi Kanervan käyttäneen luottamuspääomansa loppuun ja päätöksen tehdyn ennen tänään ilmestyneessä Hymy-lehdessä julkistettuja haku-/makupaloja testailusta seksityöläinen Johanna Tukiaisen kanssa.
Jos noin on, niin mihin pellen rooliin Kanerva vielä eilen valjasti pohjoismaiset UM-kollegansa Ruotsin Carl Bildtin ja Norjan Jonas Gahr Støren marssitamalla heidät televisiokameroiden eteen julistamaan tukeaan hänelle. Oliko tuolle farssiksi muuttuneelle episodille saatu Kataisen ja PM Matti Vanhasen siunaus?

Jupakan aikana Kanervaa on arvioitu jopa turvallisuusriskinä maalle. Sitä hän ilmiselvästi olikin, eivät erilaiset mataharit ole tuntemattomia ilmiöitä nykyisessäkään ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Sillä sektorilla Kanerva oli erityisen luotettava; olisi suorastaan hämmästyttävää, ellei hän hyppäisi leikkiin ja sänkyyn, kun jokin uhkea ilmestys vähänkää'n vinkkaisi. Ilmeisesti pyrkisi hyppäämään, vaikka ei vinkkaisikaan. Ainoa, mistä voitaisiin keskustella, on kuinka pitkälle Kanerva olisi valmis menemään salatakseen hairahduksensa. Siihenkin saatiin vahvistusta: taivas on rajana. Totuutta Kanerva näköjään käsittelee jopa läheisimpien ministerikollegojensa suuntaa nk. hiihtoliiton periaatteella: mitään ei tunnusteta ennen kuin syyllinen löytyy.

Kanervan tilalle nostetaan MEP Alexander Stubb. Hänen sopivuuttaan on perusteltu EU-tuntemuksella. Sitä hänellä mitä ilmeisimminkin on, mutta samalla saadaan EU-suhteissa myötämielisyyttä liittovaltiomallille. Sekin ilmeisesti on Kataiselle ja laajemminkin kokoomukselle Stubbin etuus, mutta sitä ei voi lausua ääneen. Kansalaiset ovat jo matalapalkkasotkun vuoksi nk. varpaillaan, ja tuollaisen tavoitteen avoin liputtaminen ei ilmeisesti ainakaan parantaisi kokoomuksen asemaa vaaligallupeissa ja -uurnilla.

Lisäys 2.4.08:  Perjantaina nimitettävä uusi UM Alexander Stubb raotti unelmiaan Iltalehdelle, suurimpana golffaaminen nakuna.
Takavuosien TV-sarjaa Kummeli
vapaasti siteeraten: Kyllä lähtee!