Helsingin käräjäoikeudessa jaetaan parhaillaan oikeutta järjestäytyneestä huumebisneksestä. Tapaus on saanut erityistä huomiota siihen rahoittajana osalliseksi epäillyn jääkiekkoilija Jere Karalahden vuoksi. Oulun Kärppiin siirtyneen Karalahden kausihan jäi tyngäksi, kun poliisi passitti hänet jäähylle Pasilan tutkintovankilaan.

Viime aikoina useita muitakin suuria huumeiden välitystapauksia avannut huumepoliisi puolestaan on tutkittavana oman tutkintansa kyseenalaisuuksista. Jäähyjä siinäkin on jaettu ja kuulusteluja suoritettu. Viimeisen tiedon mukaan myös Helsingin apulaispoliisipäällikkö Jari Liukku on kutsuttu kuulusteltavaksi kuulemma epäiltynä asiassa. Menettelyvirheistä ja toisaalta ajojahdeista otsikoidaan suurilla kirjaimilla. Joku poliisin valvonnassa ollut tutkintovanki oli kuulemma päässyt vetäisemään jopa nk. lärvit.

Käräjille saakka edenneen Cannonballs - Karalahti -jutun yksilöidyt syytteet ja koko lailla vakuuttavat todisteetkin rahojen liikuttelusta on jo esitelty julkisuudessa. Mutta huumepoliisin omasta jutusta ei ainakaan minulle ole oikein selvinnyt, mistä siinä lopulta on kyse. Toiminnan tuloksia ei voitane moittia; ovatko ne sitten olleet liiankin hyviä?
Duoda, duoda... Ei kai nuo kaksi juttua ole saman keitoksen aineksina? Ja jos on, niin kuka toimii kokkina?