Yleisradion hallintoneuvoston varapuheenjohtaja Antti Kaikkonen (kesk) esitti - ilmeisen vakavissaan -, että TV-lupamaksut kerättäisiin digiboksiin asennettavan lupakortin avulla. Ehdotuksen toteutuksella n. 500.000 kansalaista joutuisi hankkimaan juuri ostamansa digiboksin tilalle uuden maksukorttipaikan sisältävän laitteen.
Kaikkonen perusteli ehdotustaan luvattomien katselijoiden saamiseksi kuriin. Ehkä samalla jokunen luvallinenkin katselija harkitsisi TV-katseluaan udelleen, osa taloudellisen pakon sanelemana. Jo digiboksin hankinta ylitti niin monen katselijan sietorajan, että YLE:n budjetti meni uusiksi. Kanaviakin karsitaan; "so fucking what", niin kuin YLE:n tj Mikael Jungner asian ilmaisi.

Eivät YLE:n talousvaikeudet ole vielä ohi edellisenkään digisekoilun jäljiltä. Kaapelitalouksien saama jatkoaika on päättymässä runsaan 2 kuukauden kuluttua, helmikuun lopussa. Katselulupansa irtisanovia on ilmeisesti tulossa lisää ilman korttipakkoakin.
Jos Kaikkonen suinkin sallii, niin tässä neuvoni - annan sen, vaikka Kaikkonen ei sallisikaan:
Siirretään TV-lupa budjettiperusteiseksi. Nyt!   Ei maapallo pysähtynyt eikä YLE tai valtio mennyt konkurssiin silloinkaan, kun radioluvista luovuttiin.