Suomen kaikkien aikojen vakavimpaan kriisiin syössyt Harri Holkerin hallituksen hallittu rakennemuutos on pääsemässä nyt Holkerin puoluetoverin Jyrki Kataisen johdolla viimeiseen vaiheeseensa; nyt viedään viimeisiä. Katainen näkee Grande Finalen päättyvän n. 2025.

Holkerin tähtäimenä oli viilata Suomen talous EU-kuntoon; sen kerrottiin tuovan investointeja tuutin täydeltä, työtäkin oli luvassa jokaiselle kynnelle kykenevälle. Myös maatalous oli määrä saada uuteen kukoistukseen EU:n vapautuvien markkinoiden ja tukien avulla.
Ensin hävisivät rahat ja työpaikat; niitä lauluja n. 500.000 suomalaista maksaa vieläkin nk. raskaimman päälle.
EU-liitoksessa ei käynyt yhtään paremmin. Investointien sijasta kokonaisista tuotantolaitoksista tuli Suomen uusin vientihitti. Tänne jääneet yhtiöt myytiin ulkomaalaisille ja loputkin lakkautetaan - viimeksi UPM:n laitokset Kemijärvellä ja Summassa. Maatalouskin käy omaa kuolinkamppailuaan, jossa keskustellaan enää aikataulusta.

Nyt hallituspuolueet luovuttivat itselleen oikeuden myydä loputkin valtion yhtiöt; eduskunnan lupa tarvitaan vain enemmistöosuudesta ja valtion yksinomistuksesta luovuttaessa.
Toivoa sopii - suomalaisten puolesta -, että loppukirissä Katainen menee niin pahoin maitohapoille, että vain kokoomus haaksirikkoutuu. Ainakin viimeiset vaaligallupit kertovat vaalivoiton tuleen jo syödyksi, seuraavat prosenttiyksiköt otetaan siitä kannatuksesta, joka piti puoluetta 12 vuotta oppositiossa.