“Työväen presidentti” -ehdokas Sauli Niinistö lanseerasi vaalisloganin “vastakkainasettelun aika on ohi” ja Jyrki Katainen jatkoi samalla teemalla eduskuntavaaleissa.
Nyt, kuunneltuani eduskunnassa ja yleisemminkin julkisuudessa käytyä keskustelua etenkin hoitajalakosta, on todettava, että hallitusvastuuseen päästyään kokoomus onnistui palauttamaan sen puolessa vuodessa. Mihin pääsemmekään, jos kokoomus saa puuhastella hallituksessa koko eduskuntakauden? Toivottavasti ei kuitenkaan aivan vuoden 1918 kaltaisiin rintamalinjoihin saakka.

Puolueiden teettämässä salaisessa tutkimuksessa tuli ilmi, että yli puolet kansalaisista kokee kokoomuksen ylimieliseksi ja epäluotettavaksi ja reilu kolmannes sen ajavan etujensa vastaisia asioita. Tulos ei pahemmin huolestuttanut Jyrki Kataista, hänelle ei kuulemma ole ilmaantunut vastaehdokasta puheenjohtajaksi. Tuo rauhoitti minua - oppositiopuolueen edustajaa - suuresti. Olen ilomielin valmis suomaan kokoomukselle(kin) oikeuden romuttaa oman kannatuksensa; edes alarajaa en ole sille halukas asettamaan.