Iltalehti tiesi kertoa eilen, että SAK:ssa on noussut riita palkankorotuksista. Kunta-alan yleinen korotus n. 9% 2,5 vuodessa ei kelpaa työnantaja-SAK:lle ja työntekijäpuoli kehottaa kieltäytymään ylitöistä, kunnes kiista saadaan selvitettyä.
Voisikohan tuosta käyttää luonnehdintaa "omat koirat purivat" – kummaltakin puolen pöytää tarkasteltuna. Tilanne toi elävästi mieleen Karin piirroksen uusien 500 markan seteleiden ilmi tulleesta väärennyksestä:
Poliisi tutki Hiskiltä löytämäänsä seteliä ja toinen kysyi, onko se väärä. "Ei", vastasi tutkija: "mutta se on väärällä miehellä."

Samanaikaisesti hoitoalan palkkakiistassa ollaan edelleen pattitilanteessa; Tehy kerää uusia nimiä irtisanoutumisten laajennuskierrokselle ja valtiovalta kyyristelee "ei-senttiäkään-lisää"-poterossaan arkkiatri Risto Pelkosen selän takana. Hoitoalan johtavat virkamiehet marssivat peräkanaa julkisuuteen kertomaan huolestuneena, kuinka potilaitten turvallisuutta ei voida taata ja tarpeettomia kuolonuhreja syntyy heti lakon alusta lähtien.

Herra Jumala! Tuohonko on tultu, että tarpeettomista kuolonuhreista huolimatta hallituksen jääräpäisyys estää sovun syntymisen?
Tuostahan voidaan laskea, minkä hinnan hallitus on määritellyt potilasturvallisuudelle. Korotusten verovaikutukset huomioiden valtio on saamassa 150 miljoonan panostuksellaan 210-220 miljoonan euron tulot.
Tuotahan voisi kutsua jopa tapporahaksi.