Laatuyhdistykselle jäi Suomen laatupalkinnosta Musta Pekka käteen, kun presidentti Tarja Halonen kieltäytyi "perinteisestä kunniasta" jakaa palkinto. Ongelmaa pahentaa, kun Laatuyhdistys tuli maininneeksi tuollaisesta perinteestä kilpailuesitteessään.
Julkisuuteen vuotaneitten tietojen mukaan saajaksi oli valittu juuri Kemijärven ja Summan tehtaittensa mukana 1.100 työpaikan lopettamisesta ilmoittanut Stora Enso. Tuosta bloggasin pari viikkoa sitten.
Presidentin kansliasta ilmoitettiin lyhyesti, että presidentti ei osallistu tilaisuuteen; poisjäännin syytä ei haluttu kertoa. Niin ikään eduskunnan kanslian mukaan kukaan puhemiehistä ei ole menossa palkinnon jakotilaisuuteen Kalastajatorpalle.

Presidentille on annettava tunnustus menettelystään. Kannattavien tehtaitten sulkemisesta on vaikea löytää laadukasta. Ellei sitten laatu rinnastu nykyisin suureen rahatukkoon. Ainakin Stora Enson tapauksessa niin pitäisi mitä suurimmassa tehdä, sillä tilinpäätöksen mukaan suljettavat yksiköt ovat tukeneet viime vuonna emoyhtiötä yli 80 miljoonan konserniavustuksella. Jokainen katoava työpaikka on siis tuottanut emoyhtiölle "köyhäinapua" n. 80.000 euroa, mummon markoissa lähes puoli miljoonaa.