Vaasan ex-jyväskyläläinen kaupunginjohtaja Markku Lumio (kok) vakuutti lehtikirjoituksessaan hoitajien saavan tarjotulla sopimuksella 300-400 euron korotuksen kahdessa vuodessa. Kommenttiini:
"Jos tuo pitää paikkansa, niin esimerkiksi n. 1.700 euroa tienaava perushoitaja saa lähes 18 %:n korotuksen. Saakohan aikuisten oikeasti?"
ei ole tullut vastauksia. Asia lienee selvä muutenkin.

Pari vuotta siiten Ben Zyskowicz lueskeli eduskunnan täysi-istunnossa Liisa Hyssälän eläkelupauksia. "Pitkän aikavälin tavoitteeksi" esityksensä selittänyt ministeri Hyssälä antoi 12 euroa, 3 euroa/v. Sillä vauhdilla lupauksen lunastamiseen kuluisi 100 vuotta.

Kokoomus näköjään havaitsi menetelmän hyväksi ja omi sen omaan vaalikampanjaansa. Ei ehkä "luvannut aikuisten oikeasti", mutta antoi kuitenkin ymmärtää ymmärtämättä oikaista mahdollisia väärinkäsityksiä.
"Pitkän aikavälin" -selityskin on identtinen hyssälä-menetelmän kanssa.
Poliittinen voitto tuolla vaalitempulla kyllä toteutui - ainakin hetkellisesti. Mutta taisi tulla Pyrrhoksen voitto.
Nyt lakko näyttää väistämättömältä. Sitä ennen, ensi tiistaina, lauennee ylityökielto. Hoitojonot ryöstäytyvät jälleen kasvuun. Paljonko niiden uusi purkaminen maksaa ja kuka sen tekee? Ainakin se on välitön seuraus tuosta kokoomuksen vaalijiposta, jota ei todellisuudessa ollut aikomuskaan toteuttaa hyssälä-menetelmää paremmin.
Jään kiinnostuneena odottamaan, koska kokoomukseen luottaneita hoitajia ryhdytään syyttämään kansalaisten terveyden vaarantamisesta tai vastaavasta, kuka sen ensimmäisenä tekee ja ketkä yhtyvät kuoroon. Kokoomuslaisia ei tuossa joukossa varmaankaan ole?

Lisäys 2.10.07  Olin väärässä tuossa kokoomuslaisten kuulumisesta hoitajien arvostelijoiden kuoroon. Pään avasi Jyrki Katainen peräänkuulutamalla Iltalehdessä hoitajilta realismia.
Virhe ei siis ollutkaan kokoomuksen lupaamassa tasa-arvotupossa, vaan siihen luottaneílta "puuttuu realismia".
"Jep, jep", Sauli Niinistöä siteeraten.