Yhdysvaltain presidentti Georg Bush puhui YK:n yleiskokouksessa. Iltalehti kommentoi puhetta otsikolla "Bushin YK-puhe yllätti sopuisuudellaan":
"Kaiken kaikkiaan Bushin puhe oli maltillinen. Hän korosti YK:n roolia ihmisoikeuksien vaalijana ja maailman ahdingon helpottajana."

Sama päivä, samana lehti: "Bush suututti kuubalaiset YK:n yleiskokouksessa."
Lehden mukaan kokouksesta ulos marssineet Kuuban edustajat syyttivät Bushia "yli 600.000 siviilin murhasta Irakissa sekä vankien kiduttamisesta Guantanamon vankileirillä".

Pitikö Bush kaksi puhetta, vai oliko kyseessä vastaava sekaannus kuin Paavo Väyrysen kannanotosta ulkolaisen työvoiman käyttöön? Ainakin Väyrysen mukaan häntä oli "luettu väärin".

Eräiden lehtitietojen mukaan USA:n Irak-operaatioissa on kuollut siviilejä enemmän kuin sotilaita. Voi olla, että olen lukenut väärin. Tai uutiset sittemmin, minun huomaamatta, kumottu uudella uutisella.
Olettaen, että nuo uutiset ovat edelleen voimassa ja olleet oikeita, on G. Bush ehdotomasti oikealla asialla korostaessaan YK:n roolia ihmisoikeuksien vaalijana ja maailman ahdingon helpottajana. USA:n hoidossa ne olisivatkin melkoisen kelvotomalla tolalla.