Ainakin jos vanhaan sanontaa "pienenee kuin pyy maailmalopun edellä" on uskominen.
Bonnin yliopisto on maapallon eri puolilla sijaitsevien radioteleskooppien ja satelliittipaikantimien avulla mitannut maapallolle entistä tarkemman koon: taivaankappaleemme onkin aiemmin luuttua pienempi. Kovin pikaista maailmanloppua ei tuolla perusteella ole syytä kuitenkaan pelätä, sillä nyt havaittu kutistuma on vain 5 millimetriä.

Jatkoaikaa lienee saatu myös ilmastomuutoksen hyväksi samanaikaisesti järjestetyillä Live Earth -konserteilla. Huippuluokan esiintyjien ja heidän hypermega-sizea olevan rekvisiittansa roudaamisesta aiheutuneet ilmastopäästöt häviävät tapahtumaa seuranneitten määrään. Paikan päälle saapuneiden "satojen tuhansien" katselijoiden lisäksi konsertteja internetin, mobiilipalveluiden, television ja radion välityksellä arvioitiin seuranneen noin kaksi miljardia ihmistä.
Rohkenen epäillä arvion oikeellisuutta. Sehän vastaa noin kolmannesta maapallon väestöstä. Esimerkiksi itse kuulun tuohon 2/3-osan enemmistöön, joka ei seurannut noita konsertteja. En ota vastuulleni myöskään niiden järjestämisestä aiheutuneita ilmastopäästöjä.

Siitä tulikin mieleeni takavuosien huipputrendi, huoli miessukupolven jaksamisesta epäterveellisen ruuan voimalla kilpailupaineiden ahdistaessa. Eräs naisjärjestö kantoi oman kortensa kekoon järjestämällä yleisötilaisuuden, jonka ohjelmassa oli saappaanheittokilpailu ja makkaranpaistoa.