Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen lähestyi Helsingin Sanomien välityksellä Perussuomalaisia kosioaikeissa. Korhonen visioi liitolle jopa 30%:n osuutta eduskunnassa.
Korhonen on varmasti pannut merkille Perussuomalaisten kasvun; sehän on tapahtunut huomattavalta osaltaan nyky-Keskustasta vieraantuneiden edustajien ja kannattajien voimin. Myös SDP:stä on käynyt virta Perussuomalaisiin. Olisikohan sieltäkin suunnata odotettavissa vastaavaa lähestymistä? Lipposen oikeistolinjaa jatkavan Eero Heinäluoman taholta sellainen kyllä veisi kahvit väärään kurkkuun.

Korhosen lähestyminen lehdistön kautta noin intiimissä aiheessa viittaa kyllä siihen suuntaan, ettei kosinta ole kovin vakavasti otettava. On siis aihetta ainakin epäillä, että hänellä oli todellisuudessa vain pyrkimys suitsia Perussuomalaisten kasvua. Mutta sellaisena se mitä ilmeisimmin oli "ei-kovin-hyvin" harkittu teko; olihan viestin toisena sanomana tunnustaa Perussuomalaiset vakavasti otettavaksi puolueeksi. Vastaava arviovirhe Korhoselle tuli, kun hän Helsingin Sanomien etusivun kokoisella ilmoituksella torjui Sauli Niinistön ehdokkuuden, sen, johon Niinistö ei ollut tarjoutunutkaan. Sen vahvempaa vaalistarttia Niinistö tuskin olisi voinut saadakaan - ei ainakaan keskustapuolueen maksamalla ilmoituksella.

Toisaalta, on syytä muistaa sekin, että Korhonen on monessa vahvasti vastakkaisella linjalla puolueen puheenjohtajan Matti Vanhasen kanssa, erityisesti EU-kysymyksissä. Mutta olihan Vanhanenkin alkujaan EU-jäsenyyttä vastaan. Ainakin tuo EU-politiikka nousee mahdollisen liiton kynnyskysymykseksi. Jos tuo heijastaa keskustan uudistuvaa EU-linjaa, niin täytyy toivottaa menestystä Korhosen missiolle. Kun keskustakin kääntyy Perussuomalaisten kannalle, jäävät kokoomuksen ja sdp:n oikeistosiiven edustajat vähemmistöksi eduskunnassa. EU:stahan voi erota, ja se tapahtuu heti kun eduskunnan enemmistö niin päättää.