Ben Zyskowicz vastaa kirjoituksessaan 25.4.07 Helsingin Sanomien yleisönosastossa Reijo Karan arvosteluun taitetusta indeksistä. "Kokoomus piti vaalilupauksensa" -otsikoidussa kirjoituksessaan Zyskowicz myöntää kokoomuksen luvanneen "korjata eläkeindeksejä" ja vakuuttaa kokoomuksen niin tehneenkin siteeraamalla hallitusohjelmaa:
"Selvitetään, kohteleeko sosiaalietuuksien ostovoimaa turvaavien indeksitarkastusten kulutuskori tarkoituksenmukaisella tavalla erilaisia kulutusrakenteita omaavia kansalaisia, kuten eläkettä ja työeläkettä saavia ikäihmisiä."

Vaalien alla Pekka Kuosmanen ja 18 muuta kokoomuslaista tekivät lakialoitteen LA 52/2006 nk. tasaindeksiin siirtymisestä. Ben Zyskowicz puolestaan ilmoitti 17.6.2004 eduskunnassa taitetusta indeksistä: "Ei kokoomus ole luvannut sitä poistaa eikä poista."
Tarkkaan lukien kokoomus ei näytä itsekään tietävän mitä se haluaa. Ainakaan kaikki kokoomuksen edustajat eivät näytä tietävän. Mutta ehkä kulutuskorin "tarkoituksenmukaisuuden selvittämisellä" sekin asia selviää. Täysin oma lukunsa on, korjautuuko taitetun indeksin eläkkeitä leikkaava ominaisuus kulutuskorin sisältöä rukkaamalla. Tuskin.
Mutta jos kokoomuksella ei aikuisten oikeasti ollutkaan tarkoitus korjata taitettua eläkeindeksiä - niin kuin kansalaiset näyttävät tuon lupauksen ymmärtäneen - niin korrektia olisi ollut oikaista väärinkäsitys ennen vaaleja. Ei vasta vaalien ja hallituksen nimittämisen jälkeen. Nyt venkoilevaan selittelyyn jää nk. kusen maku.