Oikeussanomien uutinen tältä päivältä:
Veropetossyyte pysyi, vaikka verot kumottiin.

Ei Suomessa, "oikeusvaltioperiaatteen mallimaassa", ole ollut lainkaan kummallista, että verottaja tekee kynällä lisäveroja, jotka täytyy maksaa hynällä, vaikka verottajan saatava olisi riitaisena tuomioistuimen tutkittavana. Rahat palautetaan sitten joskus, kun verotuspäätös vuosikausia kestäneen valituskierteen jälkeen viimein kumotaan.

Eräässä pohjanmaalaisessa tapauksessa noita virtuaaliveroja haettiin pikapäätöksellä jopa ulosoton ja konkurssin kautta. Vielä senkin jälkeen, kun verot kumottiin oikeudessa, jätti verottaja luottohäiriömerkinnät voimaan. Oikaisua siihen(kään) ei saatu lukuisista vaatimuksista huolimatta. Kansanedustaja Raimo Vistbackan eduskunnassa esittämään kirjalliseen kysymykseen KK 433/2003 veroministeri Ulla-Maj Wideroos selitti verottajan menettelyn normaalin käytännön mukaiseksi, jopa asialliseksi viranhoidoksi. Yrittäjälle virheellisestä luottotietomerkinnästä aiheutunutta haittaa Wideroos vähätteli vetoamalla siihen , että "merkintä oli lähiaikoina jo poistumassa". Nehän poistuvat kaavamaisesti jo viiden vuoden kuluttua.
Nyt tuollakin saralla on siirrytty uusiin sfääreihin. Virtuaalivelkaa ei tuossa tapauksessa sentään peritä, mutta petossyyte pysyy - substanssista, joka on jo lainvoimaisella oikeuden päätöksellä todettu olemattomaksi!
Verottajan kynäilemästä virtuaalivelasta ei voi reaalisesti vapautua, siitä voi joutua konkreettisesti vankilaan. Tavallisen kaduntallaajan arvion mukaan pikaisen sälehoidon tarpeessa olevat löytyvät pöydän toiselta puolelta.