Tämänpäiväisessä eläkeläisten vaalipaneelissa Jyväskylässä kerrottiin STM Tuula Haataisen lausumaksi, että eläkeindeksi muuttaminen kuuluu TUPO-pöytään ja sitä ei hyväksytä, koska se nostaisi eläkemaksuja.
Ilmeisesti SDP:n kansanedustajaehdokkaille ei ole tuota kerrottu, koska he edelleen kiertävät kenttää julistamassa puolustavansa eläkkeiden korjausta. Asiahan ei ole edes heidän ratkaistavissaan, se on kauko-ohjattu SAK:n toimistosta kielteiseksi.

Nyt työssä olevilla tuo indeksileikkuri puree eläkkeen vuotuisen laskemisen kautta:
kunkin vuoden kertymä lasketaan tulevaan eläkkeeseen tuolla taitetulla indeksillä korjattuna, joten työhistorian alkuvuosien kertymä tulee lähes nollatuksi jo ennen eläkkeelle pääsyä. Sen jälkeen sama indeksi viipaloi jäljellekin jääneestä 1-1,5 % vuosittain.
Tuossa on se varsinainen eläkepommi, ei suurten ikäluokkien aiheuttama, kuten tähän saakka on peloteltu. Suuret ikäluokat ovat jo huomattavalta osaltaan työttömyys- tai työkyvyttömyyseläkkeellä, osa varhennetulla. Vielä työssä olevien joukko ei ole merkittävästi "normaaleja" vuosia suurempi, joten pommista on tullut suutari.
Tuo tuleva eläkepommi on "työläisten etuja puolustavan" SAK:n aiheuttama.

Vanha sanonta kuuluu, että vallankumous syö lapsensa. Tuo on näköjään laajennettu myös työläisten edunvalvontaan. Sillä poikkeuksella, että SAK:n "vallankumous" syö myös vanhempansa, nyt eläkkeellä olevat työläiset.