Vaalikamppailunsa avauksessa Eero Heinäluoma ripitti porvareita mm:
"Porvarillinen vaihtoehto on tiedossa. Se on minäkeskeinen markkinavaihtoehto, vähän niin kuin itseänsä äänestäisi. Se on kauniita puheita vastuusta mutta se on todellisuudessa lisää valtaa markkinavoimille."

Eikö Heinäluomalle ole kerrottu, että SDP on ollut viimeiset 12 vuotta yhtäjaksoisesti hallituksessa? Tuollainen Heinäluoman tuomitsema oikeistolaiskehitys on tapahtunut nimenomaan tuona ajanjaksona.
Kieltämättä SDP:llä on ollut hallituskumppaninaan ensin kokoomus ja nyt keskusta, keskustalla on jopa pääministerin paikka. Ehkä Heinäluoma halusikin rivien välistä viestittää, että pitkällä hallitustaipaleellaan se ei ole onnistunut vaimentamaan, saati kääntämään, harjoitettua politiikkaa ihmisen suuntaan sitä kuuluisaa paria piiruakaan.
SDP on siis ollut hallitusten apupuolue ja Heinäluoma itse edeltäjänsä Paavo Lipposen tavoin porvareiden pompoteltavana? Ei kai sentään!  Vai olisiko sittenkin, ei kai pääministeriksi haikaileva sdp-puoluejohtaja aivan postaskaa syötäisi? Vieläpä omille äänestäjilleen?