Perussuomalaisten piiri avasi kampanjansa Jyväskylästä. Oma vaali"rekeni" on jo kiertänyt lähes kaikki piirin kolkat, ja tahti vain kiihtyy entisestään.
Ainakaan vielä ei ole vaaliväsymystä havaittavissa; palaute Perussuomalaisista on ollut niin myönteistä, että sitä on mennyt mielellään kuuntelemaan. Sen perusteella olen vakuuttunut, että julkistetut vaaligallupit eivät ainakaan Perussuomalaisten osalta pidä paikkaansa. Eino Poutiaisen "roknoosivoitto" on taas tulollaan?
Noiden gallupien virheellisyys on ilmeinen jo sillä perusteella, että niiden pohjalle otetaan edellisten kunnallisvaalien tulokset. Kun Perussuomalaisilla ei ollut ehdokkaitakaan kuin osassa kuntia, ei tulos ole vertailukelpoinen muiden puolueiden kanssa. Mahdollisesti se oli gallupien teettäjien tarkoituskin.
Tulosta voi siis verrata vain Perussuomalaisten aiempiin tuloksiin. Siinä vertailussa kannatus on jo yli kaksinkertaistunut. Timo Soini teki hyvän kampanjan presidentinvaaleissa, ja se työ kantaa edelleen. Keski-Suomen runsaasta 6000 äänestä on lyhyt kynnys kansanedustajapaikkaan, ja se tuntuu jo ylittyneen.

Kansalaisilta saadun palautteen asiasisältö ei ole ollut miellyttävää kuultavaa. Palvelujen leikkaukset ja toimeentulon heikkeneminen on yleisempää kuin virallinen Suomi haluaa myöntää. Suomi on - kuulemma - rikkaampi kuin koskaan, vienti vetänyt ja rahaa tulvinut maahan. Mutta missä se raha on? Ainakaan Keski-Suomen asukkaille sitä ei ole riittänyt tilastojen kertomassa määrin. Päin vastoin.
Valtakunnan hyvinvoiva eliitti on kohottanut omaa vaurauttaan tavallisen ihmisen kustannuksella; tavalliselle ihmiselle on tuossa jaossa riittänyt vain leikkauksia ja hinnankorotuksia - keppiä.

Kansalaisten huutoon on ollut helppo vastata, kun Perussuomalaisia ei ole pystytty moittimaan siitä, että teot eduskunnassa olisivat poikenneet vaali- tai ohjelmajulistuksista. Perussuomalaisena ehdokkaana ei ole tarvinnut venyttää omaatuntoa, eikä syöttää pajunköyttä. On saanut puhua siitä, mitä aidosti haluaa puolustaa.
Ei ole tarvinnut satuilla omasta roolistanikaan. Meillä Perussuomalaisten ehdokkailla on keskinäinen sopimus, että kuka meistä Arkadianmäelle lähteekään, pitäköön visusti mielessä kenen äänillä hän siellä on. Juoskoon meidän kaikkien puolesta.

Keski-Suomen Perussuomalaisten vaalitilaisuudet