Kokoomus ilmoitti tekevänsä välikysymyksen ilmasto- ja energiakysymyksistä.
Myös vihreät tarjosivat välikysymystä samasta aiheesta.
Yhteistä näkemystä ei syntynyt, koska kokoomus liputtaa voimakkaasti kuudennen ydinvoimalan puolesta. Vihreille puolestaan ydinvoima on punainen vaate.
Vasemmistoliitolle, kristillisille ja perussuomalaisille ei kelvannut kumpikaan ääriarvo, joten ne jättäytyvät loppusuoran välikyselyistä katsomoon. Kokoomuksella on tarvittavat 20 kansanedustajaa omasta takaa, vihreillä ei.

Sen sijaan Jyväskylän energiakysymyksessä vihreät ja kokoomus ovat löytäneet toisensa: oma turvetta polttava suurvoimala on saatava. Sen sijoittamisesta luonnonsuojelu- ja pohjavesialueelle päätettiin valtuustossa jopa vihreitten äänin vaa'ankieliasemassa. Jotta hammas valtakunnan tason periaatteisiin olisi täydellinen, on tulevan suurvoimalan paikka liito-oravien asuinalue, ja rakennetaan turverallia - rekka-auto joka 6. minuutti edestakaisin - varten tie omakotiasutuksen läpi ja loppuosaltaan yli kivikautisen asuinpaikan pitkin Päijänteen rantaviivaa.

Vihreitten hinku kysellä hallitukselta kiusalliseksi arvioituja asioita perustunee omakohtaisiin kokemuksiin, kuinka tuskallista on selitellä omien periaatteitten kanssa totaalisessa ristiriidassa olevia ratkaisuja.
Kokoomuksen ydinvoimaa puoltavaan välikysymykseen yhtyminen olisi syönyt loputkin vihreitten uskottavuudesta, jos sellaista vielä oli jäljellä. Toisaalta, ei ydinvoimaa vastustavalla välikysymyksellä olisi kovin suurta virkaa ollutkaan, koska kokoomuksen lisäksi kaikki hallituspuolueetkin - ja siten eduskunnan selvä enemmistö - ovat julistautuneet ydinvoimapuolueiksi. Jopa keskusta, joka 70-80 -luvuilla vaati ydinvoimasta luopumista Ruotsin tavoin, on nyt kääntänyt nuttunsa nurin. Kuudes ydinvoimala kelpaa sillekin.