SDP julkaisi vaaliteemansa vastakkainasettelulla Minä vs. Me.
Etenkin hyvätuloiset ovat pitäneet SDP-kaudella huolta tuosta Minä-vaihtoehdosta. Rahaa on tulvinut entisen päälle niin Fortumin optioilla kuin omaisuusveron poistollakin.
Me - pienituloiset, opiskelijat, lapsiperheet, työttömät, eläkeläiset, vanhukset - olemme kustantaneet juhlat.

SDP täsmentää iskulausettaan selityksellä "Me pidämme ääntä puolestasi".
Erään eläkeläisen vastaus kuului, "puheet ja meteli eivät enää riitä, tarvitaan tekoja ja päätöksiä".

Niinpä.
Niitä tekoja ja päätöksiä olisi tarvittu jo 12 vuotta, koko sen ajan kun SDP on ollut hallitusvastuussa. Ei ole ollut merkitystä sillä, ketkä ovat kulloinkin olleet SDP:n hallituskumppaneina, vaan heikommassa asemassa olevien köyhtyminen ja eriarvoistuminen on jatkunut kiihtyvällä vauhdilla. Jokaisessa eduskunnan äänestyksessä jokseenkin kaikki SDP:n edustajat ovat painaneet heikompiosaisille entistäkin suurempaa kurjuutta tuottanutta nappia.

Perussuomalaiset ovat esittänee vastalauseensa tuolle politiikalle. Perussuomalaiset ovat myös äänestäneet sen puolesta, mistä ovat ääntä pitäneet. Nyt on kansalaisten vuoro päättää, kumman napin painajia he haluavat päättäjiksi eduskuntaan.
Ainakin galluptutkimukset ovat vahvistaneet, että todelliset teot on pantu merkille, ja ne vaikuttavat äänestyspäätökseen. Jo presidentinvaaleissa Timo Soini yli kaksinkertaisti puolueen kannatuksen, ja gallup-suunta on edelleen ylöspäin; nyt jo kaksinkertainen presidentinvaaleja edeltäneisiin kyselyihin.