Iltasanomien uutinen kertoo Suomesta hankittujen autojen mahdollisesta päätymisestä Irakiin itsemurhapommien kantoalustaksi. KRP tutkii asiaa.
Uutisen mukaan Suomessa rahoitussopimuksella hankittuja autoja olisi ilmoitettu varastetuiksi. Poliisi kiinnitti huomiota katoamisiin etenkin Turkissa ja Irakissa, ja sen saamien viitteitten mukaan niitä olisi myöhemmin käytetty itsemurhapommituksissa.
Proseduuriin kuului luontevasti jättää lyhennykset maksamatta.

Suomi ei liene tavanomaisimpia tax-free -autojen hankintapaikkoja, joten ulkolaisia kauppamiehiä ei liikkune meikäläisissä autoliikkeissä kovin taajaan. Toisaalta, jos ostaja on ulkolainen ja kohteena nimenomaan tax-free -auto, niin miksi niiden varastamisesta ilmoitettiin Suomen poliisille, kun tapahtumapaikkakin näyttää olevan Lähi-Idässä. Eihän sillä ole edes toimivaltaa tapahtumamaassa. Rahoitusyhtiölle uskoisi riittävän paikalliselle poliisille tehdyn ilmoituksenkin. Rahoituspetos tietenkin pitää tutkia Suomessa.
Selitys saattaa olla, että ostaja on Suomessa asuva, mahdollisesti Suomen kansalainen. Siinä tapauksessa hakematta tulee mieleen jonkinlaisen Suomessa toimivan verkoston olemassa olo. Henkilöiden toimiminen omalla nimellään onkin sitten toinen juttu.

Irakiin liittyen Iltalehti julkaisi toisen uutisen:
USA:n miestappiot Irakin operaatiossa ylittivät 9.11.2001 -uhrien lukumäärän. Lähteestä riippuen kuolleita on tullut 2 975 tai 2 978; Yksinomaan tässä kuussa jo 90. WTC-uhrien määräksi ilmoitetaan 2 973, kun koneet kaapanneita terroristeja ei lasketa mukaan.
Irak-operaation pää ei ole vielä näkyvissäkään, päinvastoin, Georg W. Bush esittää lisäjoukkojen lähettämistä.
Joukkotuhoaseita ei tiettävästi enää etsitä. Ellei sitten noita Suomestakin toimitettuja "pomminkuljetusalustoja" lasketa sellaisiksi.

Arviot Irakin tilanteen kehittymisestä liikkuvat väkivaltaisuuksien jatkumisen ja sisällissodan välillä. Georg W. Bush on optimistisempi, mutta enemmistö USA:n kansalaisista ei luota presidenttiinsä. Ilmeisesti se ei ole luottanut koko kaudella, mutta ei sillä ole merkitystä. Riitti, että etenkin floridalaiset ääntenlaskijat luottivat, ja kausihan on joka tapauksessa Bushin viimeinen.
Viimeinen kausi päättyi myös Irakin presidentti Saddam Husseinilta. Jopa peruuttamattomasti, kun vetoomustuomioistuimen vahvistama hirttotuomio pannaan täytäntöön Irakin lain edellyttämällä tavalla 30 päivän kuluessa "minä tahansa päivänä" tästä päivästä lähtien. Jo turvallisuussyyt puoltavat lyhyttä "toimitusaikaa".
Tapaus vahvistaa sääntöä, että noista tehtävistä ei yleensä jäädä eläkkeelle.