Kokoomus petaa alkaneen vaalikamppailunsa "Kahvila Korva" -teemalle. Edellisten eduskuntavaalien yhteydessä keskustan Anneli Jäätteenmäki kunnostautui samalla teemalla - tosin vasta vaalien jälkeen. Presidentinvaaleissa puolue ratsasti niin ikään lainahevosella, työväenpresidentti -sloganilla.
Toisaalta, ei voi moittia puoluetta siitä, että se on tiedostanut kannatuksensa oleellisimmaksi ongelmaksi sen, ettei se ole kuunnellut kansalaisia. Erityisesti eläkeläiset ovat saaneet kokea tuon puutteen toimeentulossaan. Kansalaisten lisäksi kokoomuslaiset eivät ole kuulleet myöskään taloustieteen asiantuntijoita, ilmeisesti eivät matematiikan opettajaansakaan. Ainakin puolueen kansanedustajat puhuvat yhä 60%:n eläketasosta, mutta kokoomuslaisen Sauli Niinistön johdolla tehdyllä indeksintaitolla tuosta on tultu jo alle 50%:n tason. Myös eläkkeiden tasokorjaukset puolue on torjunut päättäväisesti.
Sopimuksiahan ei saanut rikkoa?

Espoon Tapiolassa eilen puhunut (va.)puoluesihteeri-vaalipäällikkö Taru Tujunen vertaa teemavalintaa presidentinvaaleissa käytettyihin Cafe Niinistöihin. Cafe Katainen -nimen hylkääminen viitannee siihen, että puolue ei ole ainakaan ensisijaisesti tavoittelemassa pääministerivaaleja. Kataisen oman kannatuksen vaatimattomuus jopa oman puolueen pääministeriehdokkaaksi selittää valinnan hyvin.
Puolueen kampanjavastaavien mukaan kansalaiset voivat verbaalisen palautteen lisäksi konkretisoida viestinsä kirjoittamalla sen Kahvila Korvan liitutaululle; siitä se on helppo pyyhkiä pois. Omat rautalangat sanomansa havainnollistamiseksi kansalaisten pitänee viedä mukanaan.