Iltalehti uutisoi eduskuntavaaleihin valmistautuvan julkkis-toimittaja Maria Guzeninan "keskustelleen" poliisin kanssa mahdollisuudesta tehdä rikosilmoitus hänestä netti-tietokirja Wikipediassa julkistetusta aineistosta. "Rikosnimike on vielä hakusessa", vahvistaa Espoon rikospoliisi.
Maria Guzenina on närkästynyt mm. hänen oikeaksi nimekseen ilmoitetusta muodosta Guzenina-Richardson. Sivusto kertoo Marialla olleen aiemmin toinenkin nimi,
Väite tuntui erikoiselta, sillä sivusto on yhteisön kirjautuneitten jäsenten muokattavissa ja siellä esitettyä tietoa valvotaan; kiistanalaiselle tiedolle on osoitettava uskottava tietolähde. Ellei sellaista ole, kumotaan tieto nopeasti. Tuolle nimitiedolle on olemassa uskottavat tietolähteet: Marian oma ilmoitus Turun Sanomien Extran haastattelussa 30.10.2004 ja Espoon kaupungin julkaisema luettelo valtuutetuistaan, jossa Maria Guzeninan osalta ilmoitetaan sähköpostiosoitteen lisäksi
"Guzenina-Richardson Maria, SDP
toimittaja"

Vastaavaa julkisuutta sivusto sai jokin aika sitten kokoomulaisen kansanedustajan Jari Vilénin tietojen muokkauksesta. Silloin sivuilta toistuvasti poistettiin viittaukset Vilénin "tarpeettoman laajasti" käyttämään copy-paste -menetelmään omassa gradutyössään. Tuollekin tiedolle löytyi luotettava tietolähde, joten muokkaukset kumottiin nopeasti ja tieto kopioinnista jäi sivuille.
Sinänsä ymmärrettävää, että varsinkaan julkisuuden kautta elävä henkilö ei ole ilahtunut kaikesta kiusallisesta tiedosta, mitä julkisuus myös mukanaan tuo. Ei kuitenkaan ole peilin vika, jos naama on vino.
Kyse on myös tiedonvälittäjän luotettavuudesta. Sitä ei kohota ainakaan hohtavan julkisivun ylläpito kun se todellisuudessa on vain kulissi. Kohteelle mieluisan kaunistellun todellisuuden esittäminen jääköön PR-toimistoille. Ainakin lukija silloin tietää, että kyse on PR-toimiston luomasta illuusiosta.