Pohjalainen-lehti uutisoi KRP:n päällikköä Rauno Rantaa siteeraten, että KRP lakkauttaa Vaasan, Jyväskylän, Mikkelin ja Kouvolan yksikkönsä. Lakkauttamisuhan alla on myös Kuopion yksikkö.
Lehtiuutisten perusteella lakkautus ei näytä perustuvan rikosten vähenemiseen tai peräti loppumiseen noilla seuduilla. Ilmeisesti KRP siirtyy rikosten etätutkintaan. Tai sitten se aikoo korjata poliisiensa palkkausta päivärahojen kautta.

Etätyön tehokkuutta rikosten selvittämisessä sopii perustellusti epäillä. Vaikka noille paikkakunnille jääkin paikallisen poliisin rikosyksiköt, ei tutkittavaa asiaa kokonaisuutena tuntemattomien poliisimiesten virka-apuna suorittamilta kuulusteluilta voi odottaa kovin suurta perusteellisuutta. Kuulusteltavien kertomusten ristiriidat jutun yksityiskohtiin on vaarassa jäädä huomaamatta ja siten kuulusteltavan selitys saamatta. Ainakin tutkintojen kesto pitenee.
Ehkä rikostutkinnassakin on siirrytty "tärkeintä on määrä, ei sisältö" -periaatteeseen. Tehokkuutta mitattaneen kuulustelupöytäkirjojen lukumäärällä. Selvittämisprosentti kyllä kasvaa itsekseen, kun kansalaiset jättävät rikosilmoitukset tekemättä - hyödyttöminä.

Nykyisellään KRP:llä on 12 alueyksikköä. "Uudistuksen" jälkeen niitä olisi 7 - 8. Määrää sopii verrata vaalipiirien määrään; niitä on Ahvenanmaa mukaan luettuna 15. Enää vain joka toisessa vaalipiirissä olisi KRP:n alueyksikkö.
"Uudistusta" sopii verrata myös lääniuudistukseen. Määrän vähentämisen perusteena esitetyistä säästöistä ei sen jälkeen olekaan puhuttu mitään. Siinä kävi vielä huonommin kuin EU-liitoksessa, jossa väitettyjä nettomaksuja saatiin vain ensimmäisenä jäsenyysvuotena, lääniuudistuksessa ei silloinkaan.

Ei voi välttyä ajatukselta, että Perustuslaissa taattua turvaa ollaan siirtämässä itsepalveluperiaatteelle. Turvan saadakseen kansalaisen on palkattava yksityinen turvayhtiö suorittamaan sen, minkä yhteiskunta oli aiemmin hoitanut.
Esimerkiksi nk. massarikosten - auto- ja polkupyörävarkaudet tyypillisimmillään - osalta poliisi on jo jättänyt kentän rikollisille; niitä ei enää tutkita. Vain rysän päältä kiinni jääneet ja muussa tutkinnassa paljastuneet varkaat toimitetaan leivättömän pöydän ääreen.