Tony Halme on ollut lähes kestouutinen mediassa ja kohtuuttoman osansa siinä on saanut Perussuomalainen puoluekin. Kohtuuttoman siksi, että puolueella - edes Perussuomalaisilla - ei ole keinoja vahtia edustajiensa tekemisiä yksityiselämässään.
Poliitikkomme ovat julkisuuden henkilöitä, ja siksi heidän tekemisiään on syytäkin arvioida julkisesti. Sitä kauttahan vaaleihin valmistautuvat kansalaiset saavat tarpeellista tietoa ehdokkaiden ominaisuuksista/taipumuksista valintansa tueksi.

Eri puolueita näytetään kuitenkin mitattavan eri mittareilla. Sikäli myönteistä, jos Perussuomalaisten rehtiys ja rehellisyys on mielletty niin leimalliseksi, että heidän edustajiaan tarkastellaan suurennuslasilla.
Tuohon tulokseen täytyy tulla mm. Iltalehden eilisen käräjäuutisen perusteella. Vihreää lahtelaispoliitikko-lastenkodinjohtajaa syytetään seitsemästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, virkarikoksesta ja pahoinpitelystä.
En halua vertailla tuon vakavuutta Halmeen tekoihin, siitä huolimatta julkinen kohtelu on ollut kovin erilaista. Nyt poliitikon nimeä ei julkisteta, ei myöskään kohdisteta arvostelua hänen puolueeseensa.

Haluan uskoa, että puolueella ei ollut ennakkotietoa edustajansa mahdollisista tekemisistä, mutta oliko niiden tutkimisesta?
Ainakin Halmeen rutakkaa kommenttia pedofiileistä paheksuttiin suureen ääneen, mutta en ole huomannut Vihreitten kannanottoa suhtautumisestaan pedofiilikysymykseen.
Huostaanottojen määrän kasvua myös Vihreä ovat kauhistelleet, mutta pitäisikö noita laitoksia ja sijaisperheitä valvoa tehokkaammin, jotta edellä sanotun kaltaiset episodit estyisivät?