Verkkouutiset siteeraa Suomen kansallisista maataloustuista sunnuntaina Oulussa puhunutta EU:n maatalouskomissaari Marianne Fisher Boelia:
"Sen piti kestää neljä vuotta, mutta 11 vuoden EU-jäsenyyden jälkeen se on vielä olemassa. Näin pitkää siirtymäkauden järjestelmää on vaikea perustella, komissaari moitiskeli EU:n maatalousministerien epävirallisen kokouksen alla."

Oliko tuo leikkaus mukana jo viime joulukuussa päätetyssä EU:n budjettikehyksessä vai tuleeko se lisäyksenä Suomen nettomaksuosuuteen?
Jos se on jo mukana, niin pääministeri Matti Vanhanen ja maatalousministeri Juha Korkeaoja eivät näköjään rohjenneet ilmoittaa siitä tukijoukoilleen. Kummalliselta tuntuu sekin, että Korkeaoja antoi ymmärtää asiasta neuvoteltavan edelleen. Eiköhän Vanhanen rohjennut ilmoittaa omalle puolue- ja ministerikollegalleen, että mitään neuvoteltavaa ei enää ole, asiasta on jo sovittu Suomelle kielteisellä päätöksellä.
Jos se sitä vastoin ei ollut mukana, niin jossakin vaiheessa ilmeisesti kuulemme, kuinka paljon maksuosuutemme vielä kasvaa tähän mennessä ilmoitetusta. Torjuntavoitoksi julistettaneen se, että jo aikaisemmin maksettuja tukia ei peritä takaisin.

Ei mitään uutta maailmalta; mikään ei ole niin väliaikaista kuin pysyvä.
Malliesimerkkinä tuore pysyvä poikkeuslaki presidentin valtaoikeuksista. Sekin menettää merkityksensä hyväksyttäessä EU:n perustuslakisopimus, joka jättää presidentille vain joukkojen lähtökäskyn allekirjoittamisen ilman veto-oikeutta. Päätös tehdään Brysselissä - suvereenisesti.