Ruotsalaiset äänestivät oikeistoliittouman puolesta 178 - 171. "Perssoniksi" Göran Perssonin paikalle nousee maltillisen kokoomuksen Fredrik Reinfeldt.
Onnea uusille vallanpitäjille.

Itselleen omavaltaisestikin eläkekartanoa rakennellut Göran Persson jää historiaan miehenä, joka tärväsi Ruotsin demokraattien jo 12 vuotta jatkuneen valtakauden.
Ruotsin kruunua hän ei onnistunut tärväämään vaikka Ruotsin EU:hun johdattikin. Tai tarkkaan ottaen EU-liitoksen teki Perssonin edeltäjä Ingvar Carlsson; hän luovutti vallan Perssonille vasta 1996. Carlssonin 10-vuotinen kausi puolestaan alkoi Olof Palmen murhasta 1986.

Ilmeisesti Persson tärväsi myös Paavo Lipposen uran EU:n puheenjohtajana tai peräti presidenttinä. Yksinään hänen ei sitä toki tarvinnut tehdä; Lipponen ei koskaan onnistunut sisäistämään, että EU:ssa käydään kauppaa - normaalien kauppatuotteiden lisäksi myös viroista ja virastoista. Joviaalilla jees-jees -asenteella ei löydy "maksuvälineitä" noihin huutokauppoihin.
Pohjolan, mahdollisesti myös koko maailman seksikkäimmäksi mieheksi julistettu Matti Vanhanen jatkaa Lippostakin nöyrempänä myönnytyslinjalla. Kotijoukoille Suomen aseman heikkenemistä selitellään "torjuntavoittoina".
Jään odottamaan, missä kaupankäynnissä tuo titteli realisoidaan, ja kuinka paljon se torjuntavoitto Suomelle maksaa.