Tähdet ja Avaruus -lehti kertoo NASAN tiedotteeseen viitaten tammikuussa 2004 Marsiin laskeutuneen Opportunity-luotaimen saapuneen suuren Victoria-kraaterin reunalle. Vaatimattoman tuntuinen uutinen, mutta tiedemiehillä on syy haltioitumiseen. Luotaimen odotettiin toimivan kolme kuukautta; nyt se on toiminut jo yli kymmenen kertaa kauemmin.
Luotaimen vauhti ei ole ollut päätä huimaava. Tuona aikana se on ehtinyt kulkea vain 9,2 kilometriä, keskimäärin 15 metriä päivässä.
Hitaaseen kiiruhtamiseen on syynsä. Tällä hetkellä Auringon takana oleva Mars on kauimmillaan Maasta, n. 400 miljoonan kilometrin päässä. Radioaalloilta menee matkan taivaltamiseen runsaat 22 minuuttia. Kun luotaimen ohjaaja päättää väistää eteen tulleen esteen, niin n. 22,5 minuutin kuluttua ohjauskäsky saavuttaa luotaimen, ja n. 45 minuutin kuluttua ohjaaja havaitsee luotaimen kääntymisen.
Marsin ollessa lähimmillään Maata, n. 50 miljoonan kilometrin päässä, ohjailun viive olisi "vain" runsaat 2,5 minuuttia. Tuo tapahtuman ja havainnon välinen viive vaikutti omalta osaltaan ensimmäisen Marsin pinnalle laskeutumista yrittäneen Mars2-luotaimen tuhoutumiseen. Ratalaskelmien metrit ja jaardit sekaantuivat kohtalokkaalla tavalla ja virhe jäi laskeutumisvaiheessa havaitsematta.
Myös Euroopan avaruusjärjestön ESAN Beagle-luotain tuhoutui laskeutuessaan tuntemattomaksi jääneestä syystä.
Mars-ohjelmien takaiskujen jälkeen tutkijoita ilahduttaa Opportunityn lisäksi se, että myös Spirit-luotain on yhä toimintakuntoinen, vaikka "nukkuukin" tällä hetkellä talviuntaan Marsin eteläisellä pallonpuoliskolla.

Lehden sivuilta löytyi myös toinen mielenkiintoinen uutinen:
Ylipainoisuus näyttää olevan universaali ilmiö, sillä tiedemiehet ovat löytäneet supernovan, jonka massa oli 2 x auringon massa. Sen ei pitänyt olla mahdollista, sillä aiemman tiedon perusteella nk. valkoinen kääpiö räjähtää supernovana sen saavutettua 1,4 x auringon massan.
Selitystä SNLS-03D3bb -nimen saaneen supernovan ylipainoon on haettu sen poikkeuksellisen suuresta pyörimisnopeudesta, joka olisi kompensoinut tuhoisaa painovoimaa.
Ilmiö ei ilmeisestikään ole sovellettavissa ihmisten ylipaino-ongelmien ratkaisemiseen.