Kokoomus käy keskustan kanssa kiivasta väittelyä viljelijöiltä EU:n itä-laajentumisen vuoksi häviävän 100 miljoonan euron tukipaketin kompensoimisesta - kuka vaatii ja mitä, etenkin kuka vaati ensimmäisenä.
Kokoomuksen Verkkouutisissa siteeratun Jyrki Katainen mukaan "Kokoomus on kuluneen vuoden aikana toistuvasti vaatinut hallitusta pikaisesti täyttämään lupauksensa viljelijöiden menetysten korvaamisesta."
Olisi ollut suotavaa, että Katainen olisi kertonut myös sen, missä kokoomus on nuo "toistuvat vaatimuksensa" esittänyt. Ainakaan eduskunnan asiakirja-arkistosta ei löydy hakusanalla "maataloustu#" ainoatakaan Kataisen puheenvuoroa, ei kuluneelta vuodelta eikä koko vaalikaudelta. Yhtään parempi hakutulos ei ole myöskään puolueen pääpiiskuri Ben Zyskowiczin puheista. Muistikuvien sijasta Katainen näyttäisi tukeutuvan muistiharhoihin.
Katainen voisi muistella myös noiden kiisteltyjen tukien syntyhistoriaa. EU-liitoksen pääneuvottelijoina toimineet Pertti Salolainen (kok) ja Heikki Haavisto (kesk) ainakin vakuuttivat eduskunnalle ja kansanäänestykseen valmistautuvalle kansalle, että nuo nk. 141-tuet oli sovittu pysyviksi. Todellisuudessa pysyvyys oli kovin tilapäinen. Huijasivatko EU:n neuvottelijat Salolaista ja Haavistoa vai Salolainen ja Haavisto eduskuntaa ja kansalaisia? Itse olen kallistumassa vahvasti jälkimmäisen vaihtoehdon puolelle.

Kokoomus esittäytyy mielellään myös eläkeläisten asian ajajaksi. Muisto kokoomuksen Paavo Lipposen hallituksessa ajamasta taitetusta indeksistä on haihtunut kuin pieru Saharaan. Jäljellä on kuitenkin vielä eduskunnan pöytäkirjassa 17.6.2004 Ben Zyskowiczin kommentti kiistelyyn taitetun indeksin poistamisesta: "ei kokoomus ole luvannut sitä poistaa eikä poista."
Tuo indeksin 20-80 -jakosuhde on 1996 jälkeen hävittänyt jo kolmanneksen eläkkeiden ostovoimasta ansiotuloihin verrattuna. Kymmenen vuoden kuluttua, ellei indeksiä oikaista, siitä on enää puolet jäljellä. Siinä vaiheessa kohtalaistakin eläkettä nauttivat tarvitsisivat vakuutuyhtiöitten tarjoaman vapaaehtoisen lisäeläkkeen. Pienipalkkaisten tulot eivät siihenkään riitä.
Mutta ehkä se on kokoomuksen tavoitteenakin