Vasemmistoliitto valitsi ylimääräisessä puoluekokouksessaan uudeksi puheenjohtajakseen kansanedustaja Martti Korhosen. Onnitteluni uudelle puheenjohtajalle.
Puheenjohtajan valinta tuli ajankohtaiseksi Suvi-Anne Siimeksen ajauduttua puolueensa kanssa niin pahaan ristiriitaan, että katsoi aiheelliseksi poistua ovet paukkuen näyttämöltä. Pesäeroaan alleviivaten Suvi-Anne äänesti perjantaisessa täysistunnossa EU-perustuslain ratifioimisesta omasta eduskuntaryhmästään poiketen hallituksen esityksen puolesta. Tuossa äänestyksessä kansanedustajilta pyydettiin kantaa, että pitäisikö EU-perustuslaki ratifioida pikaisesti vai ratifioida EU-perustuslaki pikaisesti. Petri Neittaanmäki (kesk) teki Toimi Kankaanniemen (kd) kannattamana eduskunnassa tuiki harvinaisen esityksen äänestysjärjestyksen muuttamisesta siten, että viimeisessä äänestyksessä äänestettäisiin niistä kysymyksistä, joihin hallitus oli selonteollaan pyytänyt eduskunnan vastausta. Siis pikaisesta ratifioinnista vai ratifioimatta jättämisestä. Ei liene yllättävää, että esitys ei kelvannut perustuslain ratifiointia puoltaneille kansanedustajille.

Omituinen äänestysasetelma syntyi sillä, että vihreät jättivät oman ponsiehdotuksensa suositella perustuslain pikaista ratifioimista mutta suorittamalla siitä kansanäänestyksen. Kansanäänestys tulee aikanaan erikseen eduskunnan arvioitavaksi Aja Alhon (sdp) & All. lakialoitteella. Sikäli vihreiden ponsi oli jopa aiheeton, että tuossa äänestyksessä Alhon aloitetta ei ollut tarpeen uudistaa eikä sitä myöskään voinut siinä peruuttaa. Mutta ehkä he ajattelivatkin lunastavansa taivasosuutensa seuraavasta hallituksesta. Vuoden kuluttua jo tiedämme, onnistuiko operaatio.

Ainoan vaihtoehdon valtakunnassa on siirrytty ainoan vaihtoehdon periaatteeseen eduskunnan äänestyksiä myöten. Ainoaa vaihtoehtoa vastustaville annetaan vain oikeus jättää tyhjä äänestyslippu.