Iltasanomat selvitti eduskunnan rahankäyttöä:

Puhemies Paavo Lipposen ja pääsihteeri Seppo Tiitisen mukaan eduskunta on päättänyt juhlia 100-vuotistaivaltaan komeasti ja kalliisti.

Kolme miljoonaa tutkimusinstituuttiin muutaman entisen poliitikon saattohoitamiseksi poliittisten ruumiitten hautausmaalle, varttimiljoona kuvakirjaan, joka ei tule kulumaan känsäkourien käsissä, ulkomaanmatkoihin kuluu rapsakat pari miljoonaa ja muutama satatuhatta kansanedustajien viihdyttämiseen oopperatalon kristallikruunujen alla.
Vuoteen 1996 verrattuna kansanedustajien viihdytysmenot ovat kasvaneet yli kaksikertaiseksi, 41,8 miljoonasta 91,9 miljoonaan. Lähes puoli miljoonaa euroa edustajaa kohti!

Lehden mukaan valtiovarainministeriö ei ole uskaltanut puuttua eduskunnan törsäilyyn, mutta nyt ovat ainakin eräät eduskuntaryhmät halukkaita painamaan jo jarrua. Samaa häveliäisyyttä toivoisi asiaan ensisijaisesti vaikuttavilta, puhemiesneuvostoon puhemiesten Paavo Lipposen, Sirkka-Liisa Anttilan ja Ilkka Kanervan lisäksi kuuluvilta Kauko Juhantalo, Markku Koski, Markku Laukkanen, Eero Lämsä ja Matti Väistö (kesk), Jukka Gustafsson, Liisa Jaakonsaari, Valto Koski, ja Jouko Skinnari (sdp), Kaarina Dromberg, Jyrki Katainen, Kimmo Sasi, ja Jari Vilén (kok) sekä Pentti Tiusanen (vas) ja Tuija Brax (vihr)