Eero Heinäluoma jatkaa verotusta kunnallisveron suuntaan siirtävän veromallinsa ajamista. Nyt myös kunta-alan ammattiliitot ovat tulleet julkisuuteen ihmettelemään X-johtajansa aivoituksia.
Ilmeisesti kunta-alan toimijat ovat ymmärtäneet Heinäluoman mallin keskeiset tosiseikat:
Malli siirtää verotusta tasaveron suuntaan, ja tasaverosta hyötyvät suurituloiset - mitä suuremmat tulot, sitä suurempi hyöty. Kun pienituloisilla ei ole mistä ottaa - kaikkihan eivät tule nykyisilläkään tuloilla toimeen - eikä verokertymääkään ole tarkoitus alentaa, joutuvat keskituloiset Heinäluoman mallin maksumiehiksi. Valtionveron tasausjärjestelmien rukkaamisella tuo hyötyjä-maksaja -jako ei muuksi muutu.

Poliitikko juoksee aina jonkun asialla, jos ei muun niin omallaan. Kenen asialla Heinäluoma ja SDP juoksevat? Yllättäen ja pyytämättä tulleen varallisuusveron poiston jälkeen kysymys on entistäkin aiheellisempi. Varallisuusveron poistosta kuulemma sovittiin TUPO-sopimuksen yhteydessä. Kukaan ei vain ole vielä löytänyt sitä sopimusta, missä se sovittiin; ainakaan sopimuksen AY-osapuolella ei sellaista ole. Siitä huolimatta on tietysti mahdollista, että siitä tosiaankin sovittiin TUPOn yhteydessä, mutta sopimus tehtiin neuvottelupöydän ulkopuolella Heinäluoman ja työnantajapuolen kanssa.
Parin viikon kuluttua vietämme Vappua. Jään mielenkiinnolla odottamaan, ottaako Heinäluoma veromallinsa vappupuheensa teemaksi. En kuitenkaan ole pettynyt, vaikka hän sivuuttaisikin sen sanaakaan sanomatta. Ehkä hän säästää sen runsaan 10 kuukauden päästä pidettävien EK-vaalien vaaliporkkanaksi keskituloisille äänestäjille.