Viikonlopun uutispommin tarjoili vihreä liitto puheenjohtajansa Tarja Cronbergin suulla:
Ydinvoima ei ole vihreitten kynnyskysymys hallitukseen osallistumisesta.
Viimeksi vihreät lähtivät - aikansa ovensuussa kipuiltuaan - hallituksesta ydinvoiman lisärakentamisen vuoksi. Nyt vihreät julistavat omalla verkkosivullaan:
"Vihreä liitto vastustaa ydinvoimaa yhtä tiukasti kuin ennenkin."

Miten liiton uusi linja pitää käsittää?
Vastustavatko vihreät edelleen yhtä tiukasti ydinvoimaa kuin viimeksikin, eli lähtevät hallituksesta, jos lisärakentamisesta päätetään? Vai onko tarkoitus lonksutella ovea samalla tavalla, mutta jäädä lopulta sen sisäpuolelle, eli periaatteessa ollaan jyrkästi vastaan, mutta periaate voidaan tarvittaessa myydäkin?
Mahdollisesti Erkki Pulliainen ennakoi tai ehkä jopa vuosi uuden linjauksen kriisinhallintalain eduskuntakäsittelyssä 21.3.
"Mutta, arvoisa puhemies, ruodussa täytyy olla, jotta vihreät säilyttäisivät hallituskelpoisuuden. Sehän nyt on kaikkein tärkein asia maailmassa olla hallituskelpoinen ikuisesti, ja sillä tavalla tulen uskollisena soturina painamaan nappia niin kuin puoluejohtaja ja eduskuntaryhmän johto haluaa."

Uudesta linjasta voi nähdä selityksen myös Jyväskylän vihreitten ratkaisulle, jossa he käyttivät vaa'ankieliasemansa vahvistamalla uuden turvetta polttavan suurvoimalan sijoituspaikaksi Keljonlahden luonnonsuojelu- ja pohjavesialueen. Luonnonsuojeluperiaatteesta ei luovuttu, se myytiin.
Uuden linjan lanseeraus on mielenkiintoinen myös sikäli, että viidennen ydinvoimalan päätökset on jo tehty ja voimala jo jopa rakenteilla. Hallituskysymykseksi siitä ei siis enää ole. Kabinettien ovenraosta on täytynyt kuulua vihreiden korviin seuraavan hallitusohjelman taikasanat "kuudes ydinvoimala"!
Tuo selittäisi erinomaisesti myös uuden Venäjältä tulevan merikaapelin ärhäkän vastustuksen. Sen kapasiteetti siirtäisi kuudennen ydinvoimalan tarpeen kauas tulevaisuuteen. Sitä ei ymmärrettävistä syistä katsota valtiojohtoisessa Fortumissa iloisin ilmein; viides ydinvoimala haukkaa liian suuren osan sen markkinaosuudesta, kuudes palauttaisi yhtiön asemat.