Presidentti Tarja Halonen virkaanastujaispuheessaan 1.3. eduskunnassa:

"Mutta meillä on myös ongelmia. Tuloerot ovat alkaneet kasvaa, ja Suomeen on syntynyt uusköyhyyttä. Kokopäivätyön palkka ei riitä aina perheen elättämiseen. Naisen euro on edelleen vain 80 senttiä. Hyvinvointipalvelujärjestelmässä on ongelmia, ja työntekijöiden jaksaminen on kovilla. Yhteiskunnallinen eriarvoisuus heijastuu monin eri tavoin.
Vaikka hyvinvointiyhteiskunta on laajasti hyväksytty tavoite, niin se ei toteudu kaikkien ihmisten elämässä, vaan meillä on alueellista ja sosiaalista eriarvoisuutta. Se on vastoin suomalaisten oikeudentajua."

Yleisistunnossaan 2.3. hallitus päätti esittää presidentin verovapaata palkkiota korotettavaksi lähes 25 prosenttia, 126.000 euroon vuodessa. Samalla myös edustusmäärärahat nousevat 171.000 euroon vuodessa. Asiasta on päätettävä lailla.
En olisi kuvitellut Halosen tarkoittaneen ensisijaisesti itseään puhuessaan eriarvoisuudesta, uusköyhyydestä, palkan riittämättömyydestä tai naisten alipalkkaisuudesta. Tuolta osin hallitus ei vitkutellut nostaessaan Halosen toteaman "naisen euron" 80 sentistä täyteen euroon.
Valtakunnassa jälleen kaikki hyvin?

YLE:n A-piste -ohjelma puolestaan kertoi Halosen kampanjatuotteiden ALV:n jääneen tilittämättä. Sillä tavallahan tuota Halosenkin tarkoittamaa eriarvoisuutta syntyy, että osalle kansasta luodaan privilegioita.
Erityisesti SDP näyttää oivaltaneen, että kun riittävästi nojaa lakiin, se antaa periksi.