SPR:n järjestöjohtaja Gunvor Kronmanin (rkp) johtama Kehityspoliittinen toimikunta on luovuttanut hallitukselle toisen lausuntonsa, jossa se muun muassa vaatii, että maaliskuussa päätettävässä talouskehyksessä on viimeinen tilaisuus nostaa kehitysapu 0,7 %:iin BKT:stä. Pontimena vaatimukselleen toimikunta esittää Suomen uskottavuutta alkavalla EU-puheenjohtajakaudella.
Edellisen lausuntonsa esipuheessa toimikunta mm. totesi: "Suomella on varaa kaksinkertaistaa kehitysapunsa vaikka heti."
Silloin toimikunta kosiskeli myös presidentillistä tukea visioilleen viittaamalla Helsinki-prosessiin.
Kehitysapuun tarvittaisiin toimikunnan laskelmien mukaan 420 miljoonaa euroa lisää varoja. Suomen omille kaikkein heikoimmassa asemassa oleville n. 150.000 taloudelle - tyypillisimmin lapsi- ja yksinhuoltajaperheitä ja eläkeläisiä - siitä riittäisi lähes 3.000 euroa kullekin. Heille valtiovalta on nähnyt riittäväksi osoittaa muutaman valittelevan sanan presidentin uudenvuodenpuheessa.
Kuriositeettina mainittakoon, että tuon Tarja Halosen ja Erkki Tuomiojan hellimän Helsinki-prosessin hinta on ollut samaa suuruusluokkaa toimikunnan laskeman 420 miljoonan euron kanssa.

Jos toimikunta on lausuntoaan varten globaaleja sfäärejä syleilevän toiveajattelun sijasta aidosti selvittänyt valtion maksuvaran, niin tuo raha voitaisiin osoittaa heti myös omille ahdingossa oleville kansalaisillemme. Ilmeisesti se olisi voitu osoittaa jo vuosi sitten, ja kehitysavun tavoin vuosittain eteenkin päin. Mutta optiosaalistajien, pörssikeinottelijoitten ja suuromistajien sijasta vähäosaisten puolustajaksi itseään kutsuvilta SDP:ltä ja keskustalta on puuttunut poliittista tahtoa. Ruuan ALV:n alentamisenkin suomalaisen juuston 150-vuotisjuhlassa puhunut KTM Mauri Pekkarinen sysäsi seuraavalle hallitukselle. Pekkarinen ei kuitenkaan malttanut olla huomauttamatta, että nimenomaan Paavo Lipposen hallitus kumosi aiemmin tehdyn päätöksen alentaa ruuan ALV 17:sta 12 %:iin Suomen EU-liitoksen yhteydessä sovitun ylimenokauden jälkeen.
Julkistikohan Pekkarinen jo tulevan vaalilupauksensa, vai onko niissä siirrytty uudelle tasolle, jolla lupausten sijasta kerrotaan vain mitä voisi luvata. Jos jälkimmäinen, niin Pekkarinen taitaa jo varautua keskustan oppositiokauteen.