Tuoreiden uutisten mukaan lintuinfluenssa lähestyy lintukotoamme kukon askelin. Itämeren etelärannikko on jo vallattu ja etujoukot rantautuneet Ruotsiinkin, Oskarshamnin lauhdevesialtaalle.
Kotkan Sapokan lintupuiston vainaat eivät olleet ennakkoepäilyistä huolimatta flunssaisen muuttolintuarmeijan tiedustelijoita; ne olivat kuolleet muuten vaan. Salmonellalla epäillään olleen osuutta asiaan.
Tilanne kuitenkin muuttuu edelleen lähes päivittäin; ei sanota enää "jos" vaan "kun" se tulee. Ainakin kansakunta on varautumassa muuttolintujen jokakeväiseen invaasioon mm. määräämällä kaikki valtakunnan kanat ja broilerit kotiarestiin huomisesta lähtien. Karanteeni ei kuitenkaan koske nk. poliittisia broilereita, eikä kanojenkaan osalta kuin lintufaunaan kuuluvia.
Sapiens-heimosta sen sijaan karanteeniin joutui Karjalan prikaati Valkolassa. Syynä on tavallisempi flunssa, melko ärhäkkä tosin, joka on kaatanut maamme puolustajia satamäärin vuoteen omaksi.

Eikä eläinkunnan vitsaukset rajoitu vain ilmateitse tapahtuviin hyökkäyksiin. Uhka nousee myös idästä. Ainakin jos uskomme Maaseudun tulevaisuutta. Ja miksi emme uskoisi, uutisoihan se ensikäden tietoa Neuvosto-Karjalasta: sikäläiset sudet ovat saaneet olla metsästäjiltä rauhassa, lisääntyneet ja syöneet hirvipopulaation uhanalaiselle asteelle. Nyt ne ovat pyrkimässä EU-direktiivin turvaaman pakolaisstatuksen suojassa runsaampien lihapatojen ääreen Suomen puolelle. Karjalan tasavallan päämies Sergei Katanandovin tietojen mukaan elintasorajan yli olisi pyrkimässä ainakin 400 sutta.
Aiemmin direktiivillä vahvasti suojeltu liito-orava on osoittautunut niin yleiseksi - niitähän näyttää majailevan runsaslukuisasti jokaisen tie- ym. rakennushankkeen alueella - että suojelun purkamistakin on jo ehdotettu. Kun direktiivejä ryhdytään rukkaamaan todellisia populaatioita vastaaviksi, on ehkä syytä samalla harkita myös susien poistamista uhanalaisten listalta. Ja hirven lisäämistä - ainakin Kaakkois-Suomen alueella.