Presidentinvaalissa tavoitellun vallanvaihdoksen toteutuminen jäi runsaan 112.600 äänen päähän. Valta kuitenkin vaihtui - Kokoomuksen eduskuntaryhmässä. Puheenjohtajuus siirtyi Ben Zyskowicziltä kotkalaiselle Jyri Häkämiehelle. Aiemmin hänet tunnettiin Kari Häkämiehen veljenä. Kari puolestaan tunnettiin Kuopion sivutoimisena kaupunginjohtajana ja useista muistakin poliittisista viroistaan. Sekä kyseenalaistetuista menettelytavoistaan viranhoidon ulkopuolella.

Valtaa vaihdettiin myös keskustapuolueessa. Nyt Sirkka-Liisa Anttila onnistui pudottamaan Markku Kosken 1.varapuhemiehen tuolilta. Kaksi vuotta sitten se jäi vähän vaille ja sai Sirkka-Liisan laskeskelemaan julkisuudessakin puhemieslisän vaikutusta kansanedustajan eläkkeeseensä.
Lisää vaihdoksia on vielä tulossa. Ainakin puoluesihteeri Eero Lankia ilmoitti jättävänsä paikkansa kesän puoluekokouksessa. Sisäpiiritiedon mukaan kuntaministeri Hannes Manninen saa tehdä tilaa naiselliselle nuorekkuudelle, kun Paula Lehtomäki palaa maaliskuussa äitiyslomaltaan ulkomaankauppaministeriksi. Häntä tuuraava Mari Kiviniemi tarvitsee silloin toisen istumapaikan.
Karvaan vaalitappion kokenut keskustan kenttäväki ei vaikuta tyytyvän vain Lankian lähtöön. Myös Matti Vanhasta vaaditaan ainakin tilille. Ainakin Paavo Väyrynen on ilmoittanut palaavansa kotimaan politiikkaan, mutta tuskin vain rivikansanedustajaksi. Ehkäpä myös EU-parlamenttiin evakuoitu Anneli Jäättenmäki on niin ikään jo lähtökuopissa.
Toiseen suuntaa ovi on käymässä Väyrysen pitkäaikaisella lappilaisella kiistakumppanilla Hannu Takkulalla. Työvaliokunnan pöytäkirjojen vuotaminen ja Bjarne Kalliksen vaalijunan konduktööriksi siirtyminen kaihertaa edelleen keskustalaisia.

Edes presidentinvaalin voittanut SDP ei säästynyt vallanvaihdoksilta. Fortumin optiokeitoksessa liotettu Sinikka Mönkäre luovuttaa kansanedustajapaikkansa kymiläiselle Sirpa Paaterolle. Mönkäre itse vetäytyy hyvän eläkkeen turvaavaan toimitusjohtajan virkaan Raha-automaattiyhdisyksessä. Hänen mahdolliset optionsa jäävät toisten hyväntahtoisuuden varaan.