Taloussanomien uutisen mukaan kevään aikana valmistuu esitutkinta Jippiin, nyk. Saunalahti, tiedottamisesta ja sisäpiirikaupoista vuonna 2001. Tutkinnalla on jo kiire, koska syytteet uhkaavat vanhentua.
Yhtiöstä toukokuussa annetun tiedotteen mukaan analyytikkojen arvio yhtiön liikevaihdosta ja -voitosta oli ylittymässä merkittävästi. Pörssikurssit hypähtivät iloisesti pilviin ja siivittivät yhtiön johdon ja henkilöstön optioiden ja osakkeiden myyntiä. Jo elokuussa yhtiöstä tiedettiin kertoa, että konsernin alkuvuoden tulos olikin 5,5 miljoonaa euroa tappiollinen, esitutkinnan mukaan "vain" 4,7 miljoonaa. Yhtiön Saksan-operaatioiden ongelmat näyttävät tulleen yllättäen ja pyytämättä. Syyskuussa toimitusjohtaja Harri Johannesdahl erosi, ja joulukuussa yhtiö hakeutui velkasaneeraukseen.
Pörssiin yhtiö oli listautunut huhtikuussa vuotta aikaisemmin; 9 euron kappalehinnalla toteutetusta listautumisannista laskettu yhtiön markkina-arvo oli tuolloin n. 1,4 miljardia.

Saunalahti - Jippiitä vuotta aikaisemmin pörssiin listautuneen TJ Groupin tiedottamisstrategioita käsiteltiin juuri Helsingin käräjäoikeudessa. Jippiin tavoin sielläkin listautumisvaiheessa annetut huikaisevat talousnäkymät vaihtuivat pian miinusmerkkisiksi - suuruusluokka kuitenkin säilyi. Tulosodotusten ja reaalimaailman suurta hammasta selitettiin tuolloisella pörssihuumalla ja it-alan räjähdysmäisillä kasvuodotuksilla. Syyttäjän laskelmien mukaan tiedottamisvirhe olisi tuonut yhtiölle ja sen johtajille nk. ansiotonta arvonnousua n. 39 miljoonaa euroa.
Helsingin käräjäoikeuden mukaan räjähdysmäisten kasvuodotusten luominen kynällä ja niiden turvin hankittu 200 miljoonan euron pörssivoitto eivät ole rikos, vastuu on kuulijalla. Oikeus hylkäsi yhtiön johtajia Tuomo Tilmania ja Jyrki Salmista vastaan nostetut syytteet. Seuraavaksi vastuuta perätään hovioikeudessa.
Myös autojopparit odottavat käsiään hykerrellen lopullista tuomiota. Tämän hetkisen tulkinnan mukaan konevikaisen Ladan saa myydä Ferrarina.