Teollisuusyritysten ulkomaansijoitukset 1995 - 2003 ovat olleet 40 miljardia euroa, n. 40% teollisuuden varoista. Pääomien suunta on ollut päinvastainen kuin EU:hun liityttäessä väitettiin.
Palkansaajien tutkimuslaitoksen keräämät tiedot tukevat julkisuudesta saatua käsitystä, että Suomen merkittävin vientiartikkeli on ollut kokonaiset tuotantolaitokset työpaikkoineen. Kyseenalaista kärkisijaa pitävät uuden teknologian sektori ja paperiteollisuus. Viimeksi mainittu ei ole investoinut kotimaassa viimeisen 10 vuoden aikana median uutiskynnyksen ylittäviin hankkeisiin. Ajetaanko meillä vielä jäljellä olevaa paperi- ja selluteollisuuden kapasiteettia loppuun? Ensimmäisiä linjoja ainakin jo pysäytellään.

Hallituksen yllättäen ja pyytämättä ajamaa omaisuusveron poistoa perusteltiin Suomalaisen pääoman vahvistamisella. Äkkiä katsoen se näyttäisi kelvolliselta menettelyltä pääomien vientibuumin katkaisemiseksi. Mutta työpaikkojen vientiä ei ole perusteltu pääomien verotussyillä, vaan työvoimakustannuksilla. Lisäksi verovapaudessa ei ole erilaista kohtelua ulkomaisille ja kotimaisille sijoituksille. Omaisuusveron poistaminen ei siis voi mitenkään hillitä pääomien vientiä eikä edistää työpaikkojen säilymistä. Saman verohelpotuksen käyttäminen palkkakustannusten alentamiseen olisi ollut huomattavasti tehokkaampi menetelmä työttömyyden alentamiseen.
Joko hallituksen käyttämät asiantuntijat ovat erehtyneet pahemman kerran tai sitten hallituksen tarkoituksena olikin tukea omistavaa luokaa työllisyyden ja palkansaajien kustannuksella.
Mielenkiintoinen tavoite palkansaajia edustavaan SAK:hon tukeutuvan hallituspuolueen politiikassa.