Suomi on jälleen joutumassa EU-komission hampaisiin. Autoverosta tälläkin kerralla.
Nyt komissio puuttui ALV:n perimiseen myös autoverosta. Aiemmin Suomi joutui silmätikuksi käytettyjen autojen maahantuonnissa, ja nimenomaan yksityishenkilöiden tuomien autojen verottamisesta Tuolloin veromääräyksiä jouduttiin rukkaamaan useampaan kertaan - ja palauttamaan liikaa perittyjä veroja. Komission kritisoimalla verotuskäytännöllä pyrittiin hillitsemään yksityistä käytettyjen autojen tuontia. Käytännössä siis pönkittämään automaahantuojien monopolia.
Samanlainen veroa-verosta -järjestelmä on käytössä myös polttoaineissa, mutta siihen komissio ei ole puuttunut. Ainakaan vielä.

Suorastaan oireellista, että niiden EU-säädösten, jotka suomalaiset kokevat haitaksi itselleen, täytäntöönpano pyritään tekemään pikaisesti. Silloin oiotaan jopa määräysten vaatimuksista, esimerkkinä vaikkapa Natura ja petoeläinsuojelu; Brysselissä vierailleelle MTK:n lähetystölle vakuutettiin, että direktiivi suojelee myös ihmisiä ja häirikkösudet saa poistaa populaatiosta. Vastarinta on täysin kotikutoista.
Tai täytäntöönpano toteutetaan ankarimmassa määräyksen mahdollistamassa muodossa, esimerkiksi kopiosuojaus. Ministeri Tanja Karpelan sutena synnyttämän lain ensimmäinen testi tehdään "rikollisten" oman joukkoilmiannon perusteella.

On se monipuolinen astalo tuo EU. Suomalaisia voidaan sen nimissä roimia molemmille korville.
Omituisinta on, että ruoskijoina ovat itse valitsemamme edusmiehet, ja silti heidät valtuutetaan kerta toisensa jälkeen jatkamaan kurittamista.
Onko masokismi todellakin ominaista suomalaiselle kansanluonteelle?