Tanja Karpela on pahoittanut mielensä Markku Kosken susi-lausunnoista. "Varapuhemies Koski siis edustaa järkeä ja minä tunnetta. Voi tätä sovinismin määrää!", tuskailee Karpela nettikolumnissaan.
Runsas viikko sitten hän ripitti samasta asiasta Suomen metsästäjänliiton Pohjois-Karjalan Piirin toiminnanjohtaja Markku Kejosta avoimella kirjeellään: "Olen samoillut Suomen metsissä 17 vuoden ajan ja telttaillut lapsieni kanssa turvallisin mielin myös alueilla, joilla susi liikkuu", valaisee Karpela henkilökohtaisia kokemuksiaan. Telttailu lienee tapahtunut valvotulla leirintäalueella.
Nettisivuillaan EU-direktiivin "tutkittuun tietoon" ja sen "velvoitteeseen suojella susikantaa" vetoava Tanja vakuuttaa: "Susi ei vaani lapsia ruuakseen vaan väistää ihmistä."
Susia kymmeniä vuosia myös tarhaolosuhteissa tutkinut dosentti emeritus Erik S. Nyholm näkee asian toisin: "Sudet olivat valtavan kiinnostuneita pienemmistä lapsista, puhtaasti saalistusmielessä. Mitä suuremmasta lapsesta oli kyse, sitä vähemmän se sutta enää kiinnosti."
Samoin tutkija Ilpo Kojola on todennut: "Ihmisten liepeille pysyvästi lyöttäytyvät sudet pitää poistaa susipopulaatiosta. Näin sudet pysyvät ihmisarkoina ja asuttavat vain laajoja metsäalueita, jonne ne kuuluvat."

Koirien kiinnipidosta yleisillä alueilla säädetään tarkasti, mutta arvaamattomien petoeläinten vapaata liikkumista suojellaan. Vesi- ja nallipyssyt kielletään lasten leikeissä, mutta ladattu haulikko hyväksytään?

Kimmo Kiljusen messianistiseen suhteeseen EU-perustuslakiin verrattuna tekijänoikeuslakiakin direktiivien velvoittavuudella puolustanut Tanja Karpela on kiistatta lunastanut arvonimen "direktiiviapostoli".