"Nopean toiminnan joukot uusimpana vientituotteenamme?" kysyy Timo Soini nettisivujensa "päivän Soinissa" ja jatkaa: "Markkinoinnista vastaa ns. rauhan EU."

Suomalaisilta kysyttiin aikoinaan kansanäänestyksessä liittymisestä "ihmisten, tavaroiden ja palveluiden vapaan liikkumisen" mahdollistavaan Euroopan Unioniin. Uusin "vientiartikkeli" kummastuttaa. Onko ihmisten, tavaroiden ja palveluiden liikkumiselle todellakin ilmennyt esteitä, joita pitää asevoimin raivata? Ja jos on, niin mitkä EU:n valtiot tai tahot ovat noita esteitä pystyttämässä?
Selitys löytyy kriisinhallintajoukkojen sivulauseesta "Euroopan Unionin ulkopuolella suoritettavissa operaatioissa". Ihmisten, tavaroiden ja palvelujen vapaata liikkumista EU:n alueella ei ole tarkoitus eikä tarve edistää asevoimin. Tarkoituksena on Soinin toteamalla tavalla luoda eurooppalaisesta rauhasta vientituote, jonka markkinointia EU:n ulkopuolelle edistetään aseellisesti; EU:ssa on halu palata keskiajalta tunnettuun "miekkalähetykseen". Nykyisillä termeillä puhuttaneen "maailmanpoliisista".
Ylin valtiovalta kuuluu kansalle, mutta koska kansalta kysytään haluaako se adoptoida maailmanpoliisin tehtävät?
Kansan mielipiteen kysymisen sijasta päättäjämme kinastelevat keskenään, kuka saa allekirjoittaa suomalaisten sotilaiden lähtökäskyn silloin kun sotaankutsu Brysselistä kajahtaa.